Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş:

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş:

"Savaşta top sesleri arasında oluşan dostluk şimdi kitaplar arasında gelişen bir dostluk şekline dönüyor. Bu kitap fuarında Kore'nin varlığı bu bakımdan da fevkalade önemli ve değerlidir"- "Kore Savaşı'nda Türk halkı, askerleriyle birlikte Kore halkının y

İSTANBUL (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, son dönemde Türkiye olarak Asya ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeye çok büyük önem verildiğini belirterek, "Savaşta top sesleri arasında oluşan dostluk şimdi kitaplar arasında gelişen bir dostluk şekline dönüyor. Bu kitap fuarında Kore'nin varlığı bu bakımdan da fevkalade önemli ve değerlidir." dedi.

Kurtulmuş, Büyükçekmece'de düzenlenen kitap fuarında Kore Ulusal Standının açılışında konuştu.

Korelileri Türkiye'de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını aktaran Kurtulmuş, "Türkiye ile Kore arasında, halklar arasında çok derin gönül bağları vardır. Kore Savaşı'nda Türk halkı, askerleriyle birlikte Kore halkının yanında yer almıştır ve oradaki gelişen dostluk unutulmaz bir şekilde devam etmektedir. Bugün de Türkiye ile Kore halkları arasındaki bu dostluğu daha fazla pekiştirmek için bütün gücümüzü ortaya koyuyor, bütün gayretlerimizi hep beraber paylaşıyoruz." diye konuştu.

Bakan Kurtulmuş, Koreli konuklara, Kore Savaşı'nda geçen ve Koreli bir çocukla bir Türk askerinin hikayesini konu edinen "Ayla" filmini seyretmelerini tavsiye etti.

- İpek Yolu'nun iki ucu Türkiye ve Kore

Filmin önemli bir yapıt olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, filmde gösterilenlerin de Türkiye'yle Kore halkı arasındaki tarihi, derin ve bağı açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Kurtulmuş, Uzakdoğu ile karşılıklı olarak turizm hareketliliğinin artırılması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Savaşta top sesleri arasında oluşan dostluk şimdi kitaplar arasında gelişen bir dostluk şekline dönüyor. Bu kitap fuarında Kore'nin varlığı bu bakımdan da fevkalade önemli ve değerlidir. Birisi İpek Yolu'nun en doğusunda, birisi en batısında Avrupa'nın kapısında iki ülkenin evlatlarıyız. Son dönemde Türkiye olarak Asya'daki ülkelerle, milletlerle ilişkilerimizi geliştirmeye çok büyük önem veriyoruz. Çin, Hindistan, Kore, Japonya, Endonezya ve Malezya gibi ülkelerle diğer Asya ülkeleriyle çok yakın ilişkilerimizi artıracağız. Kültürel bağlarımızı, turizm alanındaki bağlarımızı artıracağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :