Kulisler karışık: İstanbul'a bir Konyalı başkan adayı daha

Kulisler karışık: İstanbul'a bir Konyalı başkan adayı daha

AK Parti'nin 31 Mart 2024 seçimlerinde merakla beklenen Ankara ve İstanbul belediye başkan adayları belli oluyor. İsmail Saymaz'ın iddiasına göre, Ankara'da Turgut Altınok, İstanbul'da ise yüzde 70 ihtimalle Ali Yerlikaya yarışacak.

31 Mart 2024 seçimleri öncesi AK Parti'nin Ankara ve İstanbul belediye başkan adayları netleşiyor. Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın aktardığı bilgilere göre, Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un ortak adaylığı kesinleşmiş durumda.

İstanbul'da ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yüzde 70 oranında öne çıktığı belirtiliyor. Ancak, Saymaz'ın notlarına göre Yerlikaya'nın adaylığa soğuk baktığı bir gerçek. İstanbul'da yüzde 30 şanslı görülen diğer ismin ise Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan olduğu ifade ediliyor.

Ali Yerlikaya mı, Ergün Turan mı?

Buna rağmen, Yerlikaya'nın Konyalı olması ve İstanbul ile bağının olmamasının bir dezavantaj olduğunu belirten Saymaz, "Son dakikada tombaladan Ergün Turan çıkarsa şaşırmam" görüşünü dile getirdi.

Murat Kurum'un şansı yok

Saymaz ayrıca, "Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’ya şans verilmiyor." ifadelerini de kullandı

Beklenen açıklamanın 5 Ocak'ta yapılması ve bu tarihe kadar partinin adaylar konusundaki belirsizlikleri gidermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.