"Küçük Venedik" Gölyazı'da kayıkçılar eylem yaptı

"Küçük Venedik" Gölyazı'da kayıkçılar eylem yaptı

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesindeki "Küçük Venedik" olarak bilinen Gölyazı'da balıkçılar, ilçe belediyesinin başlattığı tekne turlarına tepki amacıyla kayıklarını bağladı- Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Yılmaz:- "Bayramı bekliyorduk. Beled

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde bulunan ve antik adı "Apollonia ad Rhyndacum" olan Gölyazı'ya kıyısı bulunan Uluabat Gölü'nde uzun süredir kayık turları yaparak para kazanan kayıkçılar, belediyenin gölde tekne işletmesini protesto etti.

Belediyenin teknesinin etrafına kayıklarını dizen onlarca balıkçı, tepkilerini göstermek amacıyla kayıklarını bağladı ve alkışlarla eylem yaptı.

Her sokağın sonu, her evin kapısı göle açılan Gölyazı'da, balıkçılık dışında kalan zamanlarda mahalle sakinleri, kayıklarını gezinti yapmak isteyen ziyaretçilere kiralıyor.

Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Atilla Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez ilçe Nilüfer Belediyesinin gölde başlattığı tekne turu nedeniyle işlerinin bozulduğunu savundu.

Yılmaz, kooperatif kurduklarını ve sandallarla çalışarak ekmeklerini kazanmaya çalıştıklarını söyledi.

Uzun süredir iş yapamadıklarını kaydeden Yılmaz, "Bayramı bekliyorduk. Belediyeden destek yerine köstek gördük. Gülümseyemiyoruz, içimiz kan ağlıyor. Akşam evimize ekmek götürmemiz lazım. Koskoca belediye bu tekneye mi kaldı? Belediye 5 liraya yolcu taşıyor, böyle birşey olmaz. Eylülden sonra işlerimiz bozuluyor, kışın yatıyoruz. Başkanın buna bir çare bulması lazım." diye konuştu.

Kooperatiflerinde 41 üye bulunduğunu belirten balıkçılar da, belediyeye ait 26 kişilik tekne gölde çalıştığı sürece her üyenin yaşam şartının zora gireceğini dile getirdi.

- "Suç işliyorlar"

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise kooperatife ait kayıkların iklim ve göl koşullarına uygun olmadığını bildirdi.

Bozbey, kendileri için insan sağlığının önemli olduğunu ifade ederek, "Biz kendilerine durumu bildirdik. Örnek olması için 'Gölkuşu' isimli tekneyi yaptırdık. Bizim için insan önemli, onun için bu tekneyi yaptırdık. 'Gelin siz de bu şartlara uygun tekne elde edin, sağlıklı bir şekilde yolcu taşımaya devam edersiniz' dedik ama bunu yapmadılar. Açıkçası yasalar karşısında suç işliyorlar." açıklamasını yaptı.

Gölyazı'da bir kooperatif daha bulunduğuna işaret eden Başkan Bozbey, şunları aktardı:

"Gerekirse diğer kooperatif ile yolumuza devam ederiz. Eğer söz konusu kooperatif standartları uygulama konusunda geri kalacaksa, uygulamama konusunda direnecekse biz gerekirse bu kooperatifi bakanlığa kadar şikayet edeceğiz. Orada bir kişinin dahi burnunun çizilmesini arzu etmiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :