Küçük Utku'nun büyük yüreği

Küçük Utku'nun büyük yüreği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde mektubunu okuduğu Yozgatlı Utkutan Kızıltaş, tüm Türkiye'yi duygulandırdı- Utkutan Kızıltaş: "Paralarımı harçlık olarak biriktirmiştik. Onları annem ve babamın izniyle Türkiye Büyük Millet Mecl

YOZGAT (AA) - ÖZCAN GÜNEY - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde mektubunu okuduğu 12 yaşındaki Yozgatlı Utkutan Kızıltaş, ortaya koyduğu iradeyle tüm Türkiye'yi gururlandırdı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında milletin meclisinin bombalandığını öğrenen Utkutan, harçlıklarını meclisin tamiratına ayırarak bir milletin çocuklarının da ne büyük bir yüreğe sahip olduğunu gösterdi.

Yozgatlı Hanifi ve Büşra Kızıltaş'ın 12 yaşındaki oğulları Utkutan Kızıltaş, internet üzerinden yaptığı paylaşımla darbe girişimi karşısında küçük yaşına rağmen büyük yüreğindeki dik duruşu ortaya koydu.

İnternette yayınladığı videoda "Darbeye hayır, savaş için değil barış için yaşamak istiyoruz" diyen Utkutan, tüm çocuklara harçlıklarını biriktirerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin tamiratı için göndermeleri çağrısında bulundu.

TBMM'nin bombalandığını görünce çok üzüldüğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup yazdığını AA muhabirine anlatan Utkutan, tamiratı yapıldıktan sonra arkadaşlarıyla meclisi ziyaret etmek istediğini söyledi.

Darbenin ne olduğunu 15 Temmuz akşamına kadar bilmediğini ve internette araştırarak öğrendiğini ifade eden Utkutan, şunları kaydetti:

"Özellikle meclisin bombalanmasına çok üzüldüm ve harçlıklarımı toplayarak tamiratına katkıda bulunmak istedim. Paralarımı harçlık olarak biriktirmiştik. Onları annem ve babamın izniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin onarımı için yolladım. Olayları gördüğümde savaş zannetmiştim, darbenin ne olduğunu bilmiyordum. Annem ve babamla internetten araştırdık. Paramı bir mektupla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdim. Cumhurbaşkanına saldırı olacağını öğrenince üzüldüm, sinirlendim."

- ''Cumhurbaşkanımız milyonların önünde mektubuma cevap verdi''

Tüm şehitler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için dua ettiğini dile getiren Utkutan, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve şehitlerimize, devletimize, milletimize dua bekliyorum. Tüm çocuklar dua etsin, çünkü çocukların duası kabul olurmuş. Allah devletimizi ve milletimizi korusun." dedi.

Utkutan, yazdığı mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde okumasının kendisini çok duygulandırdığını belirterek, ''Çok mutlu oldum. Cumhurbaşkanımız mektubuma milyonların önünde cevap vererek beni çok mutlu etti. Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum.'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün İstanbul Yenikapı"da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nde, Utku'nun kendisine yazdığı mektubu okuyarak, ''Bu milletin mayası sağlamdır mayası. Bakınız bana Yozgat'tan mektup gönderen 6. sınıf öğrencisi bir evladımız diyor ki '15 Temmuz'da ülkemize olan saldırıdan çok korktum. Kendi kendime düşündüm. Dedim ki bu ülke kolay kazanılmadı ki, bu kadar kolay kaybedilsin. Keşke büyük olsaydım da ben de bir şeyler yapabilseydim. Tamirine katkıda bulunmak için harçlığımı meclise gönderdim' diyor. Bu millet bu... Türkiye Cumhuriyet'inin vatandaşları kuru kalabalık değil.'' ifadelerini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :