Küçük Buse'nin gözlerini "umuda" açması bekleniyor

Küçük Buse'nin gözlerini "umuda" açması bekleniyor

Başkentte meydana gelen terör saldırısında yaralanan 4,5 yaşındaki Buse, geçirdiği operasyonun ardından Başkent Üniversitesi Hastanesinde makineye bağlı olarak uyutuluyor- Hastane Başhekimi Torgay:"Yarın olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa uyandırmaya

ANKARA (AA) - YEŞİM SERT KARAASLAN - Terörün kanlı yüzüyle küçük yaşında tanışan Buse'nin, yarın tedavi gördüğü hastanede uyandırılmaya çalışılarak gözlerini umuda açması bekleniyor.

Ankara'da dün akşam saatlerinde meydana gelen terör saldırısında annesi Şenay Şenses ile birlikte Genelkurmay Başkanlığına ait servis aracında yaralanan 4,5 yaşındaki Buse Şenses'in sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Hain saldırının ardından ambulansla Başkent Üniversitesi Hastanesine kaldırılan ve acilen müdahale edilen Buse'nin, hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğu ve sürekli annesini sorduğu öğrenildi.

- Küçük Buse yarın uyandırılmaya çalışılacak

Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Adnan Torgay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Buse'ye ilk müdahalenin yapılmasının ardından dün ameliyata alındığını söyledi.

Ameliyatta vücudunun çeşitli yerlerine saplanan cam kırıklarının temizlendiğini ve operasyonun 7-8 saat sürdüğünü ifade eden Torgay, "Gözünden ameliyat oldu. Şu an için net bir şey söylemek zor, ancak gözünde hasar olma ihtimali büyük ama ne derece olduğunu söylemek mümkün değil" dedi.

Küçük Buse'nin ameliyattan bu yana makineye bağlı bir şekilde uyutulduğunu da anlatan Adnan Torgay, "Yarın olağanüstü bir durum söz konusu olmazsa uyandırmaya çalışacağız. Buse'nin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Bizler de bir an önce küçük kızımızın sağlığına kavuşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Başhekim Torgay, dün akşamki terör saldırısının ardından hastanelerine 7 yaralının getirildiğini belirterek, bunlardan 2'sinin taburcu edildiğini, 5'inin tedavisine ise devam edildiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :