Küçük Buse gözlerini açtı

Küçük Buse gözlerini açtı

Ankara'daki terör saldırısında yaralanan 4,5 yaşındaki Buse solunum cihazından çıkarılarak uyandırıldı - Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Torgay:- "Buse konuşuyor ve hareket edebiliyor ancak özellikle vurgulamak istiyorum ki bu her şeyin yoluna g

ANKARA (AA) - Başkentte düzenlenen terör saldırısına annesiyle bindiği askeri servis aracında yakalanan 4,5 yaşındaki Buse Şenses, solunum cihazından çıkarılarak uyandırıldı.

Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Adnan Torgay, hastane konferans salonunda, Buse’nin sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı.

Buse’yi sabah saatlerinde uyandırdıklarını ve solunum cihazından çıkardıklarını belirten Torgay, "Buse konuşuyor ve hareket edebiliyor ancak özellikle vurgulamak istiyorum ki bu her şeyin yoluna girdiği anlamına gelmiyor. Hayati tehlikesi devam ediyor ve hastamızı yoğun bakımda izliyoruz” dedi.

Torgay, ilerleyen günlerde başka problemlerle karşılaşılabileceğini aktararak, travma sırasında Buse'nin her iki gözünde de problem meydana geldiğini söyledi. Olay nedeniyle Buse’nin gözünde ödem oluştuğunu, görmesiyle ilgili yeterli bilgilerinin bulunmadığını dile getiren Torgay, gözlerle ilgili bütün tıbbi girişimlerin yapıldığını, görme derecesiyle ilgili konuşmak için erken olduğunu söyledi.

Başka bir hastanede tedavi gören anne Şenay Şenses’in de Başkent Hastanesine nakledildiğini ve Buse’ye yakın bir odaya yerleştirildiğini anımsatan Torgay, "Anne ile Buse gün boyu görüşmeye başladı ve aile muhabbetlerini yapabiliyorlar” ifadesini kullandı.

Kreşten sonra annesiyle Genelkurmay Başkanlığının servis aracına binen Buse, terör saldırısında kafasından ve gözünden yaralanmış, 8 saat süren operasyon sonrasında uyutulmuştu.

- Diğer yaralıların tedavileri tamamlandı

Başhekim Torgay, saldırının ardından hastanelerine 7 yaralı getirildiğini, Buse dışındaki yaralıların tedavileri tamamlanarak taburcu edildiğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :