KTÜN’de devlerin buluşması

KTÜN’de devlerin buluşması

Konya Teknik Üniversitesi’nde Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından “11. Devlerin Buluşması” isimli etkinlik düzenlendi.

 

Konya Teknik Üniversitesi Halil Cin Konferans Salonunda düzenlenen programa, KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Yakup Kara, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.  Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, yaptığı konuşmada, her yıl iş dünyasının farklı dallarından alanında uzman ve yetkin isimlerin bir araya geldiği bu etkinliğin, öğrenciler için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Özçelik: “Davetli olarak gelen konuşmacıların deneyimlerini paylaştıkları bu gibi organizasyonlar öğrencilerimizin kendi kariyer hedeflerinde yol haritasını belirlemeleri noktasında bir rehber oluşturmaktadır. KTÜN olarak hedefimiz; bir teknik üniversitenin yapması gereken hem nitelikli eğitim, hem de nitelikli araştırmalar yapan bir üniversite olmaktır. Bu noktada üniversite - sanayi işbirliğini önemsiyoruz ve öğrencilerimizin sektörün temsilcileriyle buluşmasını da arzuluyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı da önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

ktun’de-devlerin--(1).jpg

PEKER: PROGRAMLAR ÖNEM TAŞIYOR

Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Peker, öğrenmenin, yaşama değer katmanın ve bilgi birikimini arttırmanın sınırı ve sonu olmadığını vurguladı. Peker: “Özellikle öğrenci bazında gerçekleştirilmiş olan bu programlar çok büyük önem taşıyor. Umarım ki konuşmacıların bizlere aktaracağı bilgiler bizlerin bundan sonraki yaşamında önemli kazanımlar olacaktır.” dedi.

ASLAN, BİLGİ VERDİ

Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Tayfur Aslan da endüstri mühendislerinin ülkenin gelişimi açısından ne derece önemli olduğunu bu toplantılar sayesinde öğrenileceğini ifade etti.

Etkinliğin ilk gününde, Migros Veri Bilimi Yöneticisi Nilden Tutalar, Aselsan Kıdemli Tasarım Lideri Alper Gerçek, Ekol Lojistik Proje Mühendisliği ve Sürekli İyileştirme Departmanları Yöneticisi Murat Türkçelik, Vestel Tüketici Elektroniği Pazarlama Grup Müdürü Osman Badır, Turkcell Siber Güvenlik Merkezi Müdürü Cihan Yüceer sunum yaptı.

Boyner Grup Bilgi Güvenliği Müdürü Tuğba Öztürk, Ülker Gebze Bisküvi Fabrikası İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Bulgan, Oracle Ankara Çözüm Mühendisliği Direktörü Hakan Güven, FNSS Kıdemli Teknoloji Geliştirme ve ARGE Proje Yönetimi Mühendisi Alpay Sancar, ise etkinliğin ikinci gününde sunumlarını gerçekleştirdi.

ktun’de-devlerin--(3).jpg

Etiketler :