KTÜN'de 6. Kariyer Günleri Etkinliği

KTÜN'de 6. Kariyer Günleri Etkinliği

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Yapı Topluluğu tarafından düzenlenen 6. Kariyer Günleri etkinliği, Rektör Prof. Dr. Babür Özçelik’in katılımıyla gerçekleşti.

Halil Cin Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğin açılış programına Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmud Sami Döndüren, Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Trafik Dairesi Başkanı Hasan Görgülü, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, sektör temsilcileri ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, öğrenci topluluklarını ve öğrenci faaliyetlerini oldukça önemsediklerini söyledi. Üniversite bünyesinde aktif çalışmalar gerçekleştiren 23 öğrenci topluluğunun bulunduğunu ve her birinin birbirinden değerli çalışmalar gerçekleştirmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Özçelik, bir teknik üniversite olarak nitelikli öğretim faaliyetlerini yürütme, bunun yanında da nitelikli araştırmalar yapan, ülke katma değerine katkı sağlayan bir hedefle hareket ettiklerini aktardı.

ktunde-6.-kariyer-gunleri-etkinligi-(3).jpeg

“KTÜN OLARAK SAYP’A BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”

Özçelik, Savunma Sanayii sektörünün geliştirilmesi ve bu alanda nitelikli Ar-Ge elemanlarının yetiştirilmesini amaçlayan “Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programına (SAYP)” dahil olduklarını hatırlattı. Ülkelerin Ar-Ge faaliyetlerine en çok kaynak ayırdığı alanların başında, savunma sanayinin

geldiğini kaydeden Özçelik, “Özellikle yerli ve milli savunma sistemlerinin geliştirilerek dışa bağımlılığın azaltılması ülkelerin stratejik hedeflerini gerçekleştirmelerinde hayatı önem taşımaktadır. Bu bilinçle üniversite olarak bizler de özellikle savunma sanayine yönelik yürütülen işbirliği çalışmalarına büyük önem vermekteyiz ve bu alanda yürütülen çalışmalara öncelik vermekteyiz. SAYP ile de lisansüstü eğitim alan araştırmacılar, iş birliği yapılan savunma sanayi kuruluşlarında kabul edilen proje üzerinde çalışacak” diye konuştu.

untitled-1-014.jpgÖğrencilere tavsiyelerde bulunan Özçelik, öğrencilerin kendilerini donanımlı birer mühendis olarak yetişmelerinin öneminden bahsederek, kendi işletmelerini kurmaları yönünde önerilerde bulundu. Özçelik, Gaziantep’te düzenlenecek olan TEKNOFEST için de öğrenci takımlarıyla ön değerlendirme toplantısı gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Yapı Yönetimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tolga Çöğürcü ise inşaat mühendisliği bölümü öğrencilerinin kariyer planlamalarına katkı sağlamak amacıyla Kariyer Günleri’nin 6.’sını düzenlediklerini belirterek, katılımcılara teşekkür etti.

Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öğrencilerin de katılım sağladığı etkinlikte, alanın uzman ve temsilcileri 2 gün boyunca 8 oturumda sunum gerçekleştirdi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :