KTO’dan ‘Dolandırıcı firma’ uyarısı

KTO’dan ‘Dolandırıcı firma’ uyarısı

Konya Ticaret Odası tarafından üyelerine yapılan duyuruda, Konya’daki ihracatçı firmalara kendilerine güvenilir gibi göstererek mal siparişi veren dolandırıcılara karşı uyardı.

 

Konya Ticaret Odası tarafından üyelerine yapılan duyuruda, Konya’daki ihracatçı firmalara kendilerine güvenilir gibi göstererek mal siparişi veren dolandırıcılara karşı uyardı. KTO’dan yapılan duyuruda, “Son zamanlarda bazı ülkelerden ithalatçı firmalar, şehrimizdeki güvenilir firmalardan küçük siparişler vererek proforma fatura almaktadır. Bu firmalar daha sonra şehrimizdeki güvenilir firmalardan almış oldukları proforma faturaları göstererek yeni firma arayışına girmekte ve mal siparişi vermektedir.

Yeni bir müşteri edindiğini düşünen ihracatçılarımız da, ithalatçı firmanın şehrimizdeki güvenilir firmalarla çalıştığını düşünerek firmayı araştırma gereksinimi dahi duymadan istemiş olduğu ürünleri göndermektedir.  Ancak art niyetli yapılan bu ticaretten dolayı bazı üyelerimiz mağduriyetler yaşamaktadır.

Bu tip mağduriyetlerin oluşmaması için ihracat yapan üyelerimizin özellikle ilk defa çalışacakları firmalara karşı daha dikkatli olmalarını önerir saygılar sunarız” denildi.

 

 

Etiketler :