KTO Karatay'da yeni dönem başlıyor! Aşı olmayanlar dikkat

KTO Karatay'da yeni dönem başlıyor! Aşı olmayanlar dikkat

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Sade, yeni dönemde uygulanacak koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Rektör Sade, yerleşkelere girişlerin HES kodu ile olacağını, aşı olmayan öğrenci ve personelin ise tespit yapılarak girebileceğini belirtti

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, 4 Ekim 2021 Pazartesi günü başlayacak olan 2021-2022 Akademik Yılı öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade, yeni eğitim döneminde uygulanacak koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Rektör Sade, üniversiteye girişlerin HES kodu ile olacağını, pozitif ve temaslı kişilerin yerleşkeye alınmayacağını belirtirken, aşı yaptırmayan veya aşıları tamamlanmamış öğrenci ve personelin ise tespit yapılarak yerleşkelere alınacağını açıkladı. Rektör Sade öğrencilerden maske takmalarının isteneceğini de sözlerine ekledi.

Resim

Rektör Bayram Sade, eğitimin işleyiş yöntemi ile usul ve esaslarının 3 Eylül 2021 tarihli senato kararı ile belirlenerek ilan edildiğini hatırlatarak, “Üniversiteye girişler kimlik kartı ile turnikelerden yapılacak ve HES Kodu tanımlaması gerekli olacaktır. Buna göre COVID-19 hastası ve temaslısı olan öğrenci ve personel üniversite yerleşkesine alınmayacaktır. Aşı yaptırmayan veya tamamlamamış olanlar ise tespit yapılarak yerleşkelerimize girebileceklerdir. Bu kararlar tüm personelimiz için geçerlidir” dedi.

Aşı olmamış öğrenci ve personelin yerleşkelere alınmasıyla ilgili 'Tespit' ifadesinin PCR testi olup olmayacağı ise merak konusu oldu.

Rektör Bayram Sade, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yeni eğitim döneminde uygulanacak koronavirüs tedbirlerini şöyle sıraladı:

1. Üniversitemiz 2021-2022 Akademik yılı 4 Ekim 2021 Pazartesi günü başlayacaktır. Tüm öğrencilerimiz ve personelimiz için hayırlı olmasını, sağlık ve huzurlu geçmesini temenni ederiz

2. Eğitimin işleyiş yöntemi ile usul ve esasları 03.09.2021 tarihli senato kararı ile belirlenmiş ve ilan edilmiştir

3. Üniversiteye girişler kimlik kartı ile turnikelerden yapılacak ve HES Kodu tanımlaması gerekli olacaktır. Buna göre COVID-19 hastası ve temaslısı olan öğrenci ve personel üniversite yerleşkesine alınmayacaktır

4. Aşı yaptırmayan veya tamamlamamış olanlar ise tespit yapılarak yerleşkelerimize girebileceklerdir. Bu kararlar tüm personelimiz için geçerlidir.

5. Üniversitemiz 2020-2021 eğitim-öğretim yılında uyguladığı Karatay Hibrit modeli ile, belirli sayıda öğrencimiz kampüste yüz-yüze eğitim görmüş, alınan tedbirler ile öğrenci ve personelimizin sağlığı korunmuş, huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirilmiştir

6. Üniversitemiz;"Hijyen ve Sanitasyon Yönetimi Belgesi" "Güvenli Kampüs Belgesi” ni almış, tüm hijyen tedbirlerini titizlikle uygulayarak sağlıklı bir eğitim-öğretim ortamı oluşturmuştur

7. Öğrencilerimizden bu titizliğe katkı sağlamaları, kampüslerimizde maske takmaları istenilmektedir

8. Bu akademik yılı da aldığımız tedbirler ve sizlerin katkıları ile sağlık ve huzur içerisinde geçireceğimiz inancıyla, hepinize sevgilerimi sunarım.

Üniversite duyuruyu Ağustos ayında yaptı

Öte yandan üniversitenin internet sayfasından yapılan 26 Ağustos 2021 tarihli duyuruda öğrencilerden aşı yaptırmayanların haftada kuruma girişlerde haftada 2 kez olmak üzere düzenli PCR testi sonucu isteneceği belirtilmişti.

İşte o duyuru:

Değerli Öğrencilerimiz;

2021-2022 eğitim öğretim yılında tüm derslerimiz yüz yüze gerçekleştirilecek olup içinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle Cumhurbaşkanlığının yaptığı açıklama doğrultusunda eğitim—öğretimin başlangıç tarihinden itibaren kurumumuza giriş çıkışlarda aşılanma bilgisi sorgulanmaya başlanacaktır. Henüz aşı yaptırmamış ve aşılama periyodu tamamlanmamış öğrencilerimizin Dekanlığımıza durumlarını beyan eden dilekçe teslim etmeleri gerekmektedir. Bununla birlikte Henüz aşı yaptırmamış ve aşılama periyodu tamamlanmamış öğrencilerimizden kuruma girişlerde haftada 2 kez olmak üzere düzenli PCR testi sonucu istenecek olup bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunu bildirir hepinize başarılar dileriz.

KTO Karatay Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.