KTO Karatay Üniversitesi öğrencisine ödül

KTO Karatay Üniversitesi öğrencisine ödül

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi öğrencisi Reyhan Ulukan, 17. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nda “Sarı” adlı eseri ile Jüri...

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi öğrencisi Reyhan Ulukan, 17. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nda “Sarı” adlı eseri ile Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, çağdaş resim ustalarından merhum sanatçı Şefik Bursalı'nın anısını yaşatmak, plastik sanatlar alanında sanatçıların çalışmalarını desteklemek, değerlendirmek, sergilemek ve kalıcı eserler kazandırmak amacıyla düzenlenen 17. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nın bu yıl Ankara'da yapıldığı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmaya 755 sanatçının katıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yarışmada, KTO Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim bölümü öğrencisi Reyhan Ulukan, 94 sanatçının eserinin sergilendiği yarışmada 'Sarı' adlı eseri Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü. 17. Şefik Bursalı Resim Yarışması'nın sergisi Ankara Büyükşehir Belediyesi Güvenpark Sanat Galerisi sergi salonunda 09 Haziran'a kadar izleyicilerin beğenisine sunulacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :