KTO Karatay Üniversitesi 6. sırada

KTO Karatay Üniversitesi 6. sırada

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde bulunan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, Türkiye'deki üniversitelerin 2016-2017 sıralama sonuçlarını açıkladı

KONYA (AA) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde bulunan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, Türkiye'deki üniversitelerin 2016-2017 sıralama sonuçlarını açıkladı.

Sıralamada makale sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, gibi 9 kriter esas alındı.

Araştırma sonuçlarına göre her KTO Karatay Üniversitesi, URAP sıralamasında toplam puanını yüzde 39 oranında artırarak, üniversiteler sıralamasında 20 üniversitenin önüne geçti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, en belirgin artışların atıf puanı ve öğretim üyesi-öğrenci grubunda gözlendiğini söyledi.

Üniversitenin kısa sürede ivme yakaladığını belirten Sade, "Başarılarda uygulanan makale teşvik sistemi, yurt dışı ve içi kongre, sempozyum katılım destek programı, proje ödül programı ve nitelikli akademisyenlerin üniversitemiz kadrosuna dahil edilmesinin payı büyük olmuştur. Uygulanan bu programlar neticesinde proje nitelikleri ve ayrılan bütçenin büyüklüğüyle aldığımız sonuç doğru orantılıdır." diye konuştu.

Sade, üniversitenin, akademisyen başına düşen öğrenci sayısı itibari ile 6. sıraya yerleşmesinin, akademik başarıya nicelik ve nitelik olarak verdikleri önemi gösterdiğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :