KTO Karatay İslam İktisadı ve Finans Bölümü ve Endonezya UMY Üniversitesi öğrencileri Başkan Öztürk'le buluştu

KTO Karatay İslam İktisadı ve Finans Bölümü ve Endonezya UMY Üniversitesi öğrencileri Başkan Öztürk'le buluştu

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans Bölümü ve Endonezya UMY Üniversitesi değişim programına katılan öğrenciler ile bir araya geldi. Programda uluslararası çalışmaları değerlendirildi

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İslam İktisadı ve Finans Bölümü ve Endonezya UMY Üniversitesi değişim programına katılan öğrenciler KTO Başkanı Selçuk Öztürk ile bir araya geldi.

KTO Karatay İslam İktisadı ve Finans Bölümü ve Endonezya UMY Üniversitesi öğrenci değişim programına katılan gençler yemekte buluştu. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ergun'un da katıldığı programda İslam İktisadı ve Finans Bölümünün uluslararası çalışmaları değerlendirildi.

Türkiye’de lisans düzeyinde ilk olarak KTO Karatay Üniversitesinde açılan İslam İktisadı ve Finans Bölümü; ekonomi, finans, yönetim ve İslami bilimler ile ilgili konuları bir arada, multidisipliner bir bakış açısıyla ele alarak; özellikle son yıllarda gündemden düşmeyen ve tüm dünyada etkisi hissedilen küresel mali krizlere ve kripto para piyasasına farklı çözüm önerileri sunabilecek donanımlı mezunlar yetiştirmeyi amaçlıyor.

KTO Karatay İslam İktisadı ve Finans Bölümü, 'İşi Yerinde Gözle ve 7+1 Sektör Odaklı Öğrenme Programı’ ve ayrıca yürütülen akademik çalışmalarla da dikkat çekiyor.

Bölümün yürüttüğü Dijital Mekân İslam İktisadı ve Finans; Webinarları, Katılım Bankaları Buluşmaları, Kitap İncelemeleri Türkiye ve dünyadan alana ilgi duyan binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ayrıca koronavirüs salgını neticesinde sosyal ve ekonomik hareketliliğin azalması ile ortaya çıkan duraksamanın İslami Finans ekosistemi, eğitim, özel sektör ve katılım bankacılığı üzerindeki etkilerinin belirlenmesi amacıyla I. Karatay Uluslararası İslam İktisadı ve Finans Konferansı düzenlenmişti. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İstanbul Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Odası ve katılım bankaları iş birliğinde düzenlenen organizasyon tek olma özelliğinin yanı sıra ülkemizin bu alandaki stratejik hedeflerine katkı sağlıyor.

KTO Karatay İslam İktisadı ve Finans Bölümü öğrencilerine ayrıca staj gibi iş başı programlarının yanı sıra farklı kurum/kuruluşları görebilme ve yeni bir bakış açısı kazanabilme imkânı sunuluyor.

kto-karatay-konya.jpg

kto-karatay-endonezya.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.