KTO Başkanı Öztürk'ten Konyalı girişimci gençlere dil tavsiyesi! Sonra çok pişman olursunuz

KTO Başkanı Öztürk'ten Konyalı girişimci gençlere dil tavsiyesi! Sonra çok pişman olursunuz

KTO Başkanı Selçuk Öztürk, Memleket'i ziyaretinde Konya sanayisinin her geçen gün büyüyerek ihracat rekorları kırdığını belirterek, girişimci gençlere ihracat odaklı çalışmalarını ve bunun için de iyi derecede İngilizce öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Memleket Gazetesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu. Memleket Genel Yayın Yönetmeni Adem Alemdar'la kent ve ülke gündemindeki konuları değerlendiren Öztürk, Konya sanayisinin her geçen gün büyüdüğünü ve her ay ihracat rekorları kırdığını belirterek, genç girişimcilere de ihracat yapan firmalarda deneyim kazanmalarını ve iyi derecede İngilizce öğrenmelerini tavsiye etti.

PANDEMİ NEDENİYLE İKİ YIL UZAK KALDIK

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, pandemi dolayısıyla iki senedir gazeteleri ziyaret edemediğini ve pandeminin iyice bitme noktasına geldiği şu günlerde hasbihal etmek maksadıyla gezmek istediğini belirterek, "Oda seçimleri Kasım ayında yapılacak. O tarihte gezsek seçime yatırım diye düşünülür. Oysa şu anda seçim yok ve tamamen gazeteleri ve gazeteci arkadaşları görüp hasbihal etmek maksadıyla bu ziyaretleri tertip ettik. Birkaç gündür Konya'da gazetecilik yapan basın kuruluşlarını gezdik, onlar da biz de bu ziyaretlerden memnunuz" diye konuştu.

GENÇ GİRİŞİMCİLERE 'İNGİLİZCE ÖĞRENİN' TAVSiYESİ

Konya sanayisinin her geçen gün büyüdüğünü ve her ay ihracat rekorları kırdığını belirten Selçuk Öztürk, genç girişimcilere ihracat yapan firmalarda deneyim kazanmalarını ve iyi derecede İngilizce öğrenmelerini tavsiye etti.

Kendisinin vaktinde iyi bir İngilizce öğrenmediğine çok pişman olduğunu söyleyen Öztürk, "Ne bileyim kaderin beni bu mevkilere getireceğini, o zamanki vizyonumuz tamamen işe odaklıydı İngilizce öğrenmeyi ihmal ettik" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcılığı yaptığı için kendisini büyükelçilerin aradığını, söylenenleri anladığını ancak kendisini İngilizce olarak ifade edemediğini ve tercümana ihtiyaç duyduğunu belirten Öztürk, "Gençken öğrenmek gerekiyordu şimdi artık çok geç kaldık" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Memleket

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.