KTO Başkanı Öztürk'ten esnafa desteğe teşekkür

KTO Başkanı Öztürk'ten esnafa desteğe teşekkür

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı esnaflara destek paketine bir teşekkür de KTO Başkanı Selçuk Öztürk'ten geldi: Vaka sayılarının düşmesiyle işletmelerimizin tamamen açılacağına ve iş âlemi olarak bu zorlu süreci hep beraber aşacağımıza inanıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısı ile alınan yeni kararları açıkladı. Erdoğan, "Esnaflarımıza 2 grup halinde destek olmayı planlıyoruz. Bugün çiftçilerimize de müjdemiz var'' dedi ve destek paketlerini ayrıntılarını duyurdu.

Destek paketlerinin açıklanmasının ardından Konya'da da iş çevreleri art arda açıklamalarla verilen desteğe teşekkür ederek, sürecin başarıyla atlatılarak 1 Haziran'da beklenen tam açılmaya olan inancını vurguladı. 

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Üyelerimizin talebiyle destek paketini hayata geçiren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Vaka sayılarının düşmesiyle işletmelerimizin tamamen açılacağına ve iş âlemi olarak bu zorlu süreci hep beraber aşacağımıza inanıyoruz" açıklamasında bulundu.

ESNAFA DESTEK PAKETİ ŞÖYLE

- 235 bin esnafa 5 bin TL hibe desteği verilecek.

İlk grup esnafımıza bir kere olmak üzere, 5 bin TL hibe verilecek. Birinci gurupta kahvehane, kafe çay bahçesi gibi yerlerle okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinleri kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer almaktadır. Toplamda 235 bine ulaşan aşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemeleri yapacağız.

Destek vereceğimiz ikinci gurupta ise, bakım, onarım, tamirat , kaporta işleriyle uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar , müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncakçılar, kozmetik hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeciler, kurs işletmecileri yer almaktadır.

- Toplam 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

Bu gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terciler, berberler, taksici minibüsçü ve otobüsçüler ile pazarcılar dahil. toplamda 1 milyon 150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu guruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi vereceğiz.

- İki ayrı grup halinde 1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz.

1 milyon 384 binden fazla esnaf sanatkarımıza 4 milyar 622 milyon liralık bir kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz. Salgından etkilenen tüccar sanayici büyük şirketler için nefes kredisi adı altında yeni bir adım atıyoruz. Detayları Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı hibe desteklerine başvurular e-devlet sayfasından gerçekleştirilebiliyor.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.