KTO Başkanı Öztürk:

KTO Başkanı Öztürk:

"Küresel ticaret ve yatırımlarda gözlenen yavaşlama eğilimi devam etmektedir. Türkiye böyle bir dönemde 2015 yılında yüzde 4, 2016 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 4,8 büyümüştür"

KONYA (AA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, "Küresel ticaret ve yatırımlarda gözlenen yavaşlama eğilimi devam etmektedir. Türkiye böyle bir dönemde 2015 yılında yüzde 4, 2016 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 4,8 büyümüştür" dedi.

Öztürk, KTO Karatay Üniversitesi'nde düzenlenen KTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın toplantısında, vakfın KTO'nun ismi ve maddi gücüyle kurulduğunu söyledi.

Türkiye'deki ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendiren Öztürk, darbe girişiminin ardından devam eden terör eylemleri sonucunda, Türkiye'nin terörle mücadelesini sınırların ötesine taşıma kararı aldığını ve bu kararı sonuna kadar desteklediklerini aktardı.

Öztürk, Türk ordusunun, Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarına devam ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Allah ordumuzu muzaffer eylesin. Bugün, 'neden Suriye'deyiz' diyenlere şu cevabı vermek istiyorum. Ülkesindeki terör tehdidini bertaraf etmek için savaşı Ortadoğu'ya kaydıran ve onbinlerce kilometre öteden gelip terörü kaynağında kurutma hedefini koyan ülkeler neden Suriye'de ise biz de terör bataklığını kurutmak için Suriye'deyiz. Küresel ticaret ve yatırımlarda gözlenen yavaşlama eğilimi devam etmektedir. Türkiye böyle bir dönemde 2015 yılında yüzde 4, 2016 yılının ilk çeyreğinde ise yüzde 4,8 büyümüştür."

Konuşmanın ardından, vakfın faaliyet raporu ve faaliyet programı ile bütçesi, mütevelli heyeti üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :