KSO’dan Yeşil Dönüşüm Hamlesi: 5 Milyon Dolarlık Proje Kabul Edildi

KSO’dan Yeşil Dönüşüm Hamlesi: 5 Milyon Dolarlık Proje Kabul Edildi

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından hazırlanan ve Ticaret Bakanlığı tarafından kabul edilen "Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi", döküm sektörünün yeşil dönüşümünü hızlandıracak ve yurtdışı pazarlara açılımını kolaylaştıracak.

Yeşil Dönüşümle Sektör Güçleniyor

Konya Sanayi Odası, döküm sektörüne yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, "Konya Döküm Kümelenmesi Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi" ile ilgili yaptığı açıklamada, projenin sektöre katkılarını vurguladı. Büyükeğen, "Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizmasına tabi olacak öncelikli sektörlerden biri olan döküm sektörümüzün yeşil dönüşüm sürecini desteklemek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik" dedi.

Proje kapsamında, sektördeki 15 firma için 5 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Başkan Büyükeğen, projenin döküm sektörünün yeşil dönüşümüne katkı sağlayarak firmaların karbon ayak izlerini azaltmayı ve sürdürülebilir üretim yöntemlerine geçişlerini desteklemeyi hedeflediğini belirtti.

KSO’dan Yeşil Dönüşüm Hamlesi: 5 Milyon Dolarlık Proje Kabul Edildi

3 Milyon 750 Bin Dolar Destek Sağlanacak

Büyükeğen, Ur-Ge projesi kapsamında yapılacak faaliyetler için sektör sanayicilerine yüzde 75 oranında, 3 milyon 750 bin dolara yakın destek verileceğini açıkladı. "Firmalarımızın ihtiyaç ve rekabet analizlerini belirleyerek, bunların geliştirilmesine yönelik eğitim, danışmanlık ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştireceğiz" diyen Büyükeğen, projeyle Konyalı döküm sanayicilerinin yurtdışı pazarlara daha etkin açılmalarını sağlamak için yurtdışı pazarlama ve danışmanlık hizmetleri verileceğini söyledi.

Büyükeğen, proje ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Ur-Ge projemizin sektörümüze hayırlı olmasını diliyorum. Projemiz sayesinde döküm sanayicilerimiz çevre dostu üretim süreçlerine ayak uyduracak ve rekabet güçlerini artıracak."

Konyalı dökümcülerden gelen yoğun talep üzerine, KSO’nun 27 firma için iki yeni Yeşil Dönüşüm Ur-Ge Projesi başvurusu daha gerçekleştireceği de açıklandı. Bu projelerle, sektörün yeşil dönüşüm sürecinin daha da hızlandırılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.