KSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı

KSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı

KONYA (AA) - Konya Sanayi Odası (KSO) mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş...

KONYA (AA) - Konya Sanayi Odası (KSO) mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, toplantıda yaptığı konuşmada, hiçbir gücün, milletin geleceğe olan inancını sarsamayacağını söyledi.

Verimlilik açığının, ülkenin sürdürülebilir kalkınmasının önündeki engellerden biri olduğuna vurgu yapan Kütükcü, "Hem işgücünde hem de işletmelerimizde boyutları israfa kadar ulaşan bu verimlilik açığını mutlaka kapatmalıyız. Aksi halde 51. sırada yer aldığımız Global Rekabet Endeksinde üst sıralara tırmanmamız çok zor" dedi.

Kütükcü, küresel ve bölgesel sorunların yanı sıra terörle de mücadele eden Türkiye'nin, her şeye rağmen 2016 yılına pozitif başladığını belirtti.

Yıla beklenenden güçlü bir başlangıç yapıldığını ifade eden Kütükcü, "Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi ocak ayında yüzde 5,6 ile sürpriz artış gösterdi. İhracat rakamlarında da bir toparlanma yaşandı. Bir süredir düşüş eğiliminde olan ihracat, şubat ayında yükseliş kaydetti. Bu toparlanmalar hepimizi mutlu ediyor. Ancak beklentimiz elbette bu artışların sürdürülebilir hale gelmesidir" diye konuştu.

Türkiye ile Avrupa Birliğinin girdiği yeni süreci de değerlendiren Kütükcü, özellikle vizelerin haziran ayında kaldırılması ile ilgili yürütülen çalışmaların iş dünyasını yakından ilgilendirdiğini sözlerine ekledi.

KSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler