Kruvaziyer turizminden umutluyuz

Kruvaziyer turizminden umutluyuz

Kruvaziyer gemisinden inen turistler, Kovid-19 tedbirleri kapsamında termal kameralardan geçti

Kruvaziyer adı verilen devasa gemilerle liman ziyaretleri, limana yakın yerlerde demir atma ve alışverişlerden oluşan aktivitelere denir. Kruvaziyer gemilerin uğradığı limanlar ve bu limanlarda, kruvaziyer turistlere sunulan turistik hizmetler, özenle seçilir.

Kruvaziyer uğrak yerleri içerisinde, son yıllarda Türkiye de ön plana çıkmaktadır. Ülkemizde kruvaziyer turizmi denince, İzmir dikkat çekmektedir. İlk kez 1831 yılında İtalya'dan yola çıkıp İzmir'i de kapsayan bir Akdeniz turu ile başlayan kruvaziyer turizmi, 2013 yılı sonunda dünya genelinde 20.9 milyon yolcuya ulaştı. Geçen yıl 20.9 milyon kişinin 2.2 milyonu Türkiye limanlarını ziyaret etti.

Kruvaziyerlerin Ege'deki uğrak limanlarından Kuşadası Limanı, sezonun ilk gemisini ağırladı.

Malta bayraklı Celestyal Crystal gemisi, çoğunluğu ABD ve İngiltere uyruklu 675 yolcusuyla Kuşadası Ege Ports Limanı'na demirledi.

Yolcular, liman içinde Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğünün kurduğu kontrol noktası ve termal kameralardan geçerek kente giriş yaptı.

Kovid-19 ile ilgili Kuşadası Limanı'nda Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından tüm tedbirlerin alındığını belirtildi, termal kameranın yanı sıra karantina odası ve özel dezenfeksiyon sistemlerinin kuruldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :