Kronik kulak basıncı sorununa kesin çözüm

Kronik kulak basıncı sorununa kesin çözüm

Türkiye'de yeni uygulanmaya başlanan, "östaki balon tuboplasti" yöntemiyle, uçak yolculukları ve dalışlarda yaşanan sorun 10 dakikalık operasyonla kalıcı olarak çözülebiliyor- Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Batman:- "Ülkemizde bunun kesin çö

İSTANBUL (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - Türkiye'de yeni uygulanmaya başlanan, "östaki tuboplasti" yöntemiyle, uçak yolculukları ve dalışlarda meydana gelen basınçla oluşan kalıcı kulak sorununun 10 dakikalık operasyonla kalıcı olarak çözülebildiği bildirildi.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Batman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçak yolculuklarında ya da dalış esnasında kulakta hissedilen basıncın kalıcı hasarlara yol açabileceğini anlattı.

Bu durumun, kulak içinde rahatsız edici ve ağrılı bir durum ortaya çıkmasına neden olduğunu ve normal hayatın sürdürülmesine ciddi engel olduğunu dile getiren Batman, şimdiye kadar Türkiye'de bunu kesin olarak tedavi eden bir yöntemin bulunmadığını kaydetti.

Avrupa'da 8 yıldır kullanılan yöntemin, yaklaşık bir yıldır Türkiye'de uygulanmaya başlandığını belirten Batman, "Ülkemizde bunun kesin çözümü yoktu. Hastalıktan sonra oluşan problemleri ameliyatla ancak çözüyorduk ya da orta kulağa tüp tatbiki yapıyorduk. Artık bu yöntemle bu soruna kesin çözüm getiriyoruz. Aşağı yukarı 10 dakika süren, tek seanslık bir uygulamayla, bu sorunun bulunduğu kişilerin yüzde 80'inde tam çözüm sağlanıyor" diye konuştu..

Söz konusu basıncın, çalışma düzeni bozuk olan östaki borusunda meydana geldiğini aktaran Batman, şöyle konuştu:

"Bu boruya uygulanan bir yöntem. Bu tedavi şekli, kalpteki damarlara uygulanan balon tedavisinin aynısı. Aynı yöntem östakiye uygulanıyor. Böylece gerekli hava yollanmış oluyor. Sonucunda da kulakta meydana gelen basınç önlenmiş oluyor. Yani bu yöntem, uçak yolculukları ve dalışlar esnasında kulakta meydana gelen ve kalıcı hale gelen basıncı tamamen ortadan kaldıran bir yöntem. Özellikle sinüziti olanlarda bu problemin daha sık görülüyor. Söz konusu yöntemle, her iki problemi bulunan kişilerin, aynı seansla sağlığına kavuşabiliyor. Bazen sinüzit hastalığına bağlı olarak genizde oluşan uzun süreli problemler de aynı şekilde östaki tüpünü bloke ederek kalıcı, cerrahi olarak tedavi edilen ancak işitsel olarak normal işitmenin yakalanamadığı problemlere dönüşebilmektedir. Östaki tuboplasti yöntemiyle tüm bu sorunların önüne geçiliyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :