KPSS ve Mülakat Puanları: Sözleşmeli Öğretmen İstihdamında Yeni Düzenleme Resmi Gazete'de

KPSS ve Mülakat Puanları: Sözleşmeli Öğretmen İstihdamında Yeni Düzenleme Resmi Gazete'de

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelik ile sözleşmeli öğretmen alımında KPSS ve mülakat puanlarının eşit ağırlıkta hesaplanmasına karar verildi. Bu düzenleme ile adayların değerlendirme sürecinde değişiklikler yapıldı.

Sözleşmeli Öğretmen İstihdamında Mülakat ve KPSS Puanları Eşit Ağırlıkta Hesaplanacak

Resmî Gazete'de yayımlanan "Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile sözleşmeli öğretmen alım sürecinde önemli bir değişiklik yapıldı. Yönetmeliğe göre, sözleşmeli öğretmen adaylarının nihai puanlarının belirlenmesinde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı ve sözlü sınav (mülakat) puanı eşit ağırlıkta değerlendirilecek.

Değişikliğin Detayları

Yeni düzenlemeye göre, sözleşmeli öğretmen alımında adayların KPSS puanının yüzde 50'si ile mülakat puanının yüzde 50'si alınarak toplam puan hesaplanacak. Bu değişiklik, adayların değerlendirilmesinde daha dengeli bir yaklaşım sağlanmasını hedefliyor.

Yeni Yönetmeliğin Amacı

Yönetmelikte yapılan bu değişiklikle, öğretmen adaylarının yalnızca yazılı sınav performanslarının değil, aynı zamanda mülakatlarda gösterdikleri performansın da göz önünde bulundurulması amaçlanıyor. Bu sayede, eğitim kurumlarına daha nitelikli ve her yönüyle değerlendirilmiş öğretmenlerin kazandırılması hedefleniyor.

Adaylar İçin Ne Anlama Geliyor?

Bu yeni düzenleme, KPSS'ye hazırlanan öğretmen adayları için mülakat sürecinin önemini artırıyor. Adayların hem yazılı sınavlarda hem de mülakatlarda başarılı olmaları gerekecek. Dolayısıyla, adayların hazırlık süreçlerinde her iki aşamaya da eşit derecede önem vermeleri gerekecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.