KPSS soruşturmasında aranan Yediiklim Yayınevi'nin avukatından açıklama! Sosyal medyada sorumsuzca bir tık..

KPSS soruşturmasında aranan Yediiklim Yayınevi'nin avukatından açıklama! Sosyal medyada sorumsuzca bir tık..

KPSS soruşturmasında arama yapılan yayınevinin avukatı Gözüküçük, "Sosyal medyada sorumsuzca bir tık ile paylaşılan ve birebir olduğu anlatılan soruların bir soru dışında birebir olmadığı görülecektir. Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir" dedi

Pazar günü yapılan 2022 KPSS lisans sınavında, Yediiklim Yayınevine ait denemedeki birçok sorunun aynı olduğu iddiası, gündeme bomba gibi düştü. KPSS soruşturması çerçevesinde soruları hazırlayan yayınevine baskın yapılırken, çok sayıda materyale el kondu. Yayınevinin avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük ise, "Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir" dedi.

"TÜM BİLGİ VE DOKÜMANLAR İDARİ BİRİMLERE TESLİM EDİLMİŞTİR"

KPSS soruşturması çerçevesinde arama yapılan Yediiklim Yayınevinin avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, "Sınava girecek ve giren velilerimizin dört gözle beklediği bu soruşturmanın öncelikle güvenilir, hızlı, kamuoyunu tatmin edecek şekilde sonuçlanabilmesi için gün içerisinde tüm bilgi ve dokümanlar idari birimlere teslim edilmiştir" diye konuştu.

"SOSYAL MEDYA SORUMSUZCA BİR TIK İLE PAYLAŞILAN.."

Yayınevinin avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, Ostim'deki yayınevinde yapılan aramanın ardından gazetecilere açıklama yaptı. Gözüküçük, "Sınava girecek ve giren velilerimizin dört gözle beklediği bu soruşturmanın öncelikle güvenilir, hızlı, kamuoyunu tatmin edecek şekilde sonuçlanabilmesi için gün içerisinde tüm bilgi ve dokümanlar idari birimlere teslim edilmiştir. Sosyal medya sorumsuzca bir tık ile paylaşılan ve birebir olduğu anlatılan soruların bir soru dışında aslında birebir sorunun olmadığı ancak benzer soruların olduğu görülecektir" diye konuştu.

"ŞUANDA HİÇBİR GÖZALTI YOK"

Yarın Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) gerekli bilgilendirme notlarını ileteceklerini belirten Gözüküçük, şu anda hiçbir gözaltı olmadığı bilgisini verdi.

"HİÇ KİMSEYE ÖZEL OLARAK SORU VERİLMEMİŞTİR"

Gözüküçük, "Bunların sadece belli bir öğrenci grubuna veya kendi öğrencilerimize değil, alenileştirilerek Türkiye'deki 980 ilçemize gönderilen genel testler olduğu ortadadır. Zaten aynı sorular YouTube kanalımızda ve sosyal mecrada hocalarımızın video çözümlerinde yayınlanmıştır. Hiç kimseye özel olarak soru verilmemiştir" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.