KPSS krizi derinleşiyor! YÖK skandal iddialara ilişkin inceleme başlattı

KPSS krizi derinleşiyor! YÖK skandal iddialara ilişkin inceleme başlattı

YÖK, Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS 2022) çıkan bazı soruların, bir yayınevi tarafından çıkarılan deneme kitapçığındaki sorularla benzerlik gösterdiği yönündeki iddialar üzerine, eş zamanlı olarak inceleme başlattığını açıkladı

ÖSYM'nin pazar günü yaptığı 2022 KPSS lisans oturumundaki sorularla, Yediiklim Yayınevi'ne ait denemedeki birçok sorunun aynı olduğu iddiası, ülkenin gündemine oturdu.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ! SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İddialar sosyal medyada tepkilere neden olunca açıklama yapan ÖSYM'nin ortaya atılan iddiaların 'asılsız' olduğunu açıklaması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iddiaların incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi.

Devlet Denetleme Kurulu, KPSS'yle ilgili iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), 2022 KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusundaki suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

ÖSYM Başkanı GÖREVDEN ALINDI

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de, dün gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan kararla görevden alındı.

YÖK DE İNCELEME BAŞLATTI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) çıkan bazı soruların, bir yayınevi tarafından çıkarılan deneme kitapçığındaki sorularla benzerlik gösterdiği yönündeki iddialara ilişkin inceleme başlattığını ilan etti.

YÖK tarafından yapılana açıklamada, "Kamuoyuna duyurulur. 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) çıkan bazı soruların, bir yayınevi tarafından çıkarılan deneme kitapçığındaki sorularla benzerlik gösterdiği yönündeki iddialar üzerine, konunun denetlenmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Devlet Denetleme Kurulu (DDK) görevlendirilmiştir. Devlet Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak Yükseköğretim Kurulunca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.