KPDK'da 4/B ve 4/C'lilerin durumu görüşülecek

KPDK'da 4/B ve 4/C'lilerin durumu görüşülecek

KPDK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu başkanlığında yapacağı toplantıda, Memur-Sen, 4/B ve 4/C'lilerin kadro durumu başta olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları masaya taşıyacak-

ANKARA (AA) - ÖZCAN YILDIRIM - Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK), 4/B ve 4/C'lilerin durumu başta olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları ele almak için 28 Kasım'da toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında, bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda yapılacak toplantıya, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticilerinin yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının da katılması bekleniyor.

Yılın son toplantısını yapacak kurulda Memur-Sen'in 4/B ve 4/C'lilerin kadro durumu başta olmak üzere, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuları masaya taşıyacağı öğrenildi.

- "Danışılmadan atılacak bir adım işleyişe zarar verir"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki toplu sözleşmede pazarlık masasına taşınan fakat karara bağlanmayan talepleri kurulda gündeme getireceklerini söyledi. Bu taleplerinin başında 4/B ve 4/C'lilerin kadro durumu ile kamuda memur işi yapan işçilerin statülerinin geldiğini bildiren Tonbul, şunları söyledi:

"Kamu çalışanları için en büyük sorun istihdam türlerindekinin oluşturduğu parçalı yapıdır. Kamu personel sistemi içerisinde yer alan ve fiilen de kamu hizmeti sunan 70 bine yakın 4/B'li ile 20 bini aşkın 4/C'li personel olmak üzere 90 bine yakın kamu görevlisinin kadrolu ve güvenceli istihdamı sağlanmalı. Bu konuda 2015'teki toplu sözleşmede varılan mutabakat artık hayata geçirilmeli. Kurulda bu yöndeki görüş ve taleplerimizi tekrar dile getireceğiz."

Tonbul, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun değişiklik yapılmasıyla ilgili kendilerine ulaşan bir bilginin olmadığını belirterek, "657 çok ciddi bir konu. Türkiye'nin temel ve köklü yasalarından biri. Bu konuda taraflarına danışılmadan atılacak herhangi bir adım, kamunun mevcut işleyişine büyük zarar verir." dedi.

- KPDK nedir?

KPDK, sosyal diyalogun geliştirilmesi, kamu personel mevzuatının ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, yönetimin daha iyi işleyen bir yapıya kavuşturulması için ortak çalışmalar yürütülmesi, kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması ve kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözümler geliştirilmesi için kuruldu.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununa göre her yıl mart ve kasım aylarında toplanan kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının başkanlığında, en çok üyeye sahip üç kamu görevlileri konfederasyon temsilcisi ile yetkili sendika başkanlarından oluşuyor.

KPDK toplantılarında toplu sözleşme konuları ile kurumsal konular dışında kalan ve kamu personel sistemini ilgilendiren genel nitelikli konular ele alınıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler