Koyunlarının su ihtiyacı için güneş paneli kurdurdu

Koyunlarının su ihtiyacı için güneş paneli kurdurdu

KONYA (AA) - Karapınar’da bir çiftçi hayvanlarının su ihtiyacını karşılamaya yönelik, tarlasına güneş enerjisi paneli kurdurdu.İlçeye bağlı Tanışman...

KONYA (AA) - Karapınar’da bir çiftçi hayvanlarının su ihtiyacını karşılamaya yönelik, tarlasına güneş enerjisi paneli kurdurdu.

İlçeye bağlı Tanışman yaylasında oturan ve hayvanların su ihtiyacını tankerlerle su taşıyarak gidermeye çalışan Tacettin Mavi adlı çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede elektriğin olduğunu ancak suyun bulunmadığını söyledi.

Hayvanların susuz kalmaması gerektiğini belirten Mavi, "Hayvanlarımızın sulanmasında ve kendi ihtiyaçlarımızın karşılanmasında çok büyük zorluklar yaşadık. Yıllardır su tankerleri ile su taşıdık. Kardeşlerimiz ile birlikte bu işe çözüm bulmak, güneş enerjisinden su elde etmek istedik." ifadelerini kullandı.

Yaşadığı bölgeye 4 kilometre mesafede bulunan tarlasında güneş paneli kurduklarını anlatan Mavi, "Yeraltı kablomuzu çektik. Elektrikten, mazottan tasarruf ediyoruz. Koyunlarımız da suyunu içiyor. 900 küçükbaşım, 70 tonluk depom var. Koyunlar günde 6 ton içiyor. Bütün çiftçilere tavsiye ederim." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :