KÖY-DES toplantısı yapıldı

KÖY-DES toplantısı yapıldı

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖY-DES) toplantısında ilçe kaymakamları ile bir araya geldi. Sivas...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖY-DES) toplantısında ilçe kaymakamları ile bir araya geldi.

Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas İl Özel İdaresi Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yanı sıra ilin yönetim, ekonomik, sağlık, sosyal yardım, kültür, spor, çevre ve şehircilikle ilgili konuları görüşüldü.

KÖY-DES kapsamında kırsalda yürütülen hizmetlerin de ele alındığı toplantıda ilçe kaymakamları yaptıkları çalışmalar hakkında Vali Gül'e bilgi verdi.

Gül, toplantıda yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

"Vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız, il genel meclis başkanımız ve ilgili kurum müdürlerimizle beraber KÖY-DES'in eylül ayı değerlendirme toplantısını yapıyoruz. Sivas'ta devam eden 320 projemiz var. Bunların önemli bir miktarı bitti. Kalanları da bitmek üzere. İnşallah aralık sonuna kadar bu yıl içerisinde tamamen bitmiş olacak. Bu yıl KÖY-DES'de Sivas'ta harcanan para 40 milyon lira civarındadır. Bu İl Özel İdaresi'nin kaynakları dışında merkezi hükümet tarafından karşılanan bir rakam. İnşallah 2018 yılı içerisinde de bu yıl yapılmayan, eksik kalan projeler hem İl Özel İdaresi'nin kaynakları hem de KÖY-DES'in ödenekleri ile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecektir. Projelerin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Mehmet Nebi Kaya, Vali Yardımcıları Yeliz Yıldızhan, Zihni Yıldızhan, İl Genel Meclis Başkanı Sedat Özata, kaymakamlar ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :