Kota mücadelesinde sona doğru

Kota mücadelesinde sona doğru

- Türkiye, 6 branşta daha 2016 Rio Olimpiyatları'na katılım hakkı kazanmaya çalışacak

ANKARA (AA) - Brezilya'nın ev sahipliğinde organize edilecek 2016 Rio Olimpiyatları öncesinde birçok branşta kota mücadelesi tamamlanırken, Türkiye 6 branşta daha katılım hakkı elde etmeye çalışacak.

Atıcılık, güreş, halter, binicilik, judo, tekvando, yelken, eskrim, kürek, kano, sutopu, kadın voleybol, bisiklet, badminton, kadınlar boks, cimnastik, modern pentatlon, yelken, masa tenisi, tenis ve triatlon branşlarında kota mücadeleleri tamamlandı.

Türk sporcular, atletizm, yüzme, okçuluk, erkek boks, plaj voleybolu ve basketbol branşlarında da Rio'da yer alabilmek için mücadelelerini sürdürüyor.

Şu ana kadar 29 kota alınan atletizmde, 11 Temmuz'a kadar tüm ulusal ve uluslararası yarışlar kota müsabakası sayılırken, iki kotaya sahip yüzmede kota mücadelesi 3 Temmuz'a kadar devam edecek.

İki kota alınan okçulukta ise takım kota mücadelesi, 12-19 Haziran tarihlerinde Antalya'da organize edilecek Dünya Kupası 3 Takım Kota Müsabakası'nda yapılacak. Kadın ve erkek milli takımlarında üçer sporcu müsabakalarda yer alacak.

5 kotası bulunan erkekler boksta son kota yarışması, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde organize edilecek. Henüz kota alamayan sporcular, 7-19 Haziran tarihlerinde Rio vizesi için ringe çıkacak.

Henüz kota alamayan plaj voleybolunda Avrupa Kıta Kupası, 22-26 Haziran tarihlerinde Norveç'te düzenlenecek. Birinci olan takımın doğrudan olimpiyatlara katılacağı organizasyonda, ikinci ve üçüncü takımlar Dünya Kupası Olimpiyat Elemeleri'ne katılım hakkı kazanacak. Dünya Kupası Olimpiyat Elemesi ise Rusya'da 8-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek ve ilk iki sırada yer alacak takımlar olimpiyat vizesi elde edecek.

Türkiye, basketbol branşında ise hem erkeklerde hem de kadınlarda olimpiyatlara katılmak için mücadele verecek.

Kadınlarda Avrupa Şampiyonası’nda 5. olan kadın milliler, olimpiyat eleme müsabakalarına katılma hakkını elde etti. Eleme turnuvasına 12 ülke katılacak ve en iyi 5 ülke, olimpiyatlara katılma hakkı kazanacak. Turnuva, 13-19 Haziran tarihlerinde Fransa'nın Nantes kentinde yapılacak.

Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde takımlar çapraz olarak eşleşecek ve çeyrek finalden galibiyetle ayrılacak 4 takım direkt olarak Rio Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. A Milli Kadın Takımı, grubunu ilk iki sırada bitirmesi halinde A Grubu'ndan gelecek takımla eşleşecek. Mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadeleleri yapacaklar. Finalde galibiyete ulaşan takım da son takım olarak Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazanacak.

Erkeklerde ise milli takım, eleme müsabakalarını 4-10 Temmuz tarihlerinde Filipinler’in Manila kentinde oynanacak. 2 grupta yapılacak turnuvada gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar yarı finale çıkacak. Yapılan müsabakalar sonucunda birinci olan takım olimpiyatlara katılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :