KOSKİ salgına karşı yeni önlemini su abonelerine duyurdu!

KOSKİ salgına karşı yeni önlemini su abonelerine duyurdu!

KOSKİ abonelik işlemlerinden tahliyeden su kesme hizmetlerini, 21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren Konya merkezdeki şubelerden değil; sadece web sitesi, mobil uygulama ve telefon bilgi destek hattı üzerinden verme kararı aldığını duyurdu

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şubelerinin yanısıra web sitesi ve mobil uygulama üzerinden yapmakta olduğu abonelik işlemlerinden tahliyeden su kesme (abonelik iptal) hizmetlerini, 21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren Konya merkezdeki şubelerden değil; sadece web sitesi, mobil uygulama ve telefon bilgi destek hattı üzerinden verme kararı aldı.

Özellikle kalabalık ortamlarda sosyal mesafe ve hijyen kurallarının ihlal edilmesi ve maske takılmaması nedeniyle toplum sağlığı ve güvenliğini tehlikeye atanlar virüsün bulaşma ihtimalini artırıyor. Buna karşın tüm dünyayı etkisi altına alan ve yüzbinlerce insanın ölümüne neden olan Covid-19 pandemisi dolayısıyla kamu kurum ve kuruluşları da çeşitli önlemler almaya devam ediyor.

img-2729.jpg

İŞLEMLERDE ONLINE UYGULAMALAR

Bu kapsamda Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü pandemi sürecinde teknolojinin daha verimli ve etkin kullanımını sağlayarak, bulaş riskini minimize edecek bir uygulamayı hayata geçiriyor. KOSKİ, halen masaüstü olarak web sitesi üzerinden veya mobil uygulama üzerinden kolaylıkla yapılabilen abonelik işlemlerinden, tahliyeden su kesme (abonelik iptal) hizmetini 21 Eylül 2020 tarihi itibariyle sadece interaktif olarak verecek.

koskiii.jpg

ZAMAN VE MEKAN KISITLAMASI YOK

Konuyla alakalı Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamada “Su ve atıksu abonelik işlemlerinden tahliyeden su kesme (abonelik iptal) işlemleri, Konya merkezde, 21 Eylül 2020 tarihi itibariyle şubelerden değil; KOSKİ web sitesi, mobil uygulama veya bilgi destek hattı üzerinden yapılacaktır. Hem vatandaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını korumak hem de abonelik işlemlerini bulunduğu her ortamda zaman ve mekan kısıtı olmaksızın yapmak isteyen abonelerimizin işlerini kolaylaştırmak adına böyle bir karar alınmıştır. Telefon destek hattından sadece teknoloji konusunda zorlanan aboneler hizmet alabilecektir. Detaylı bilgi edinmek isteyen vatandaşlarımız www.koski.gov.tr adresi ziyaret edilebilirler” ifadelerine yer verildi.

31e81d67-7085-4a91-bcc3-a751917bb844.jpgfotograf-2020-09-16-16-57-04-fa.jpg