KOSGEB'den KOBİ'lere kredi

KOSGEB'den KOBİ'lere kredi

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi...

SİVAS (AA) - Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Küçük ve Orta Bütçeli İşletmelere (KOBİ) kredi verileceğini ve bu desteklerden faydalanacak esnafların mutlaka veri tabanına kayıt yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Köksal, yaptığı yazılı açıklamada, "İşletme Sermayesi Kredi Faiz Desteği" uygulamasının hayata geçirildiğini anımsattı.

Bu kapsamda KOBİ'lere yönelik ilk yılı ödemesiz, 3 yıl vadeli, 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verileceğini belirten Köksal, "Söz konusu kredi desteğinden faydalanmak isteyenler öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ'lerin de veri tabanındaki bilgilerini güncellemesi gerektiği bildirilmektedir. Krediye ilişkin detaylar henüz güncelleşmemiş olduğundan dolayı önümüzdeki günlerde resmi açıklama yapıldıktan sonra duyurulacaktır." ifadelerini kullandı.

Krediden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkara uyarıda bulunan Köksal, desteklerden etkin yararlanılabilmesi için başvuru öncesinde KOSGEB veri tabanına mutlaka kayıt yaptırılması gerektiğini ve KOSGEB veri tabanına www.kosgeb.gov.tr adresinden online kayıt yaptırabileceklerini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :