Koşarak Adana'ya giden Fransız Claude Cazes, Konya'dan geçti

Fransız koşucu Claude Cazes, Adana'da düzenlenecek maratona katılmak amacıyla Beziers'ten yola çıkarak 84 gündür süren koşusunu tamamlamak üzere Karapınar ilçesine ulaştı.

Fransa'nın Beziers şehrinde yaşayan 41 yaşındaki Claude Cazes, Perpignan’daki Türk Kültür Derneği önünden başlattığı koşu serüvenini tamamlamak üzere Adana'ya yaklaşıyor. 84 gün boyunca her gün ortalama 42 kilometre koşan Cazes, Türkiye'ye gelerek İtalya, Slovenya, Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Yunanistan'ı geçti.

k1.jpg

6 Şubat'ta meydana gelen depremi duyarak derin üzüntü yaşayan Cazes, Adana'da düzenlenecek maratonu kazanması durumunda ödülünü depremzede ailelere bağışlamayı taahhüt etti. Deprem mağdurlarına destek olmak amacıyla bu koşuyu planladığını belirten Fransız koşucu, 84 gün boyunca çeşitli iklim ve çevre şartlarını aşarak Karapınar ilçesine ulaştı.

k2.jpg

Claude Cazes, maratona hazırlık sürecini anlatırken, 8 ay boyunca günde 4 saat antrenman yaptığını ve çeşitli spor aktiviteleriyle kendini hazırladığını ifade etti. Eşinin büyük destek sağladığını belirten Cazes, Adana'ya vardıktan sonra topladığı tüm parayı depremzedelere bağışlama sözü verdi.

Karapınar ilçesinde, İlçe Gençlik Merkezi Müdür Vekili Kasım Meşe tarafından karşılanan Cazes, gençler tarafından alkışlarla karşılandı. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra Adana'ya doğru olan yolculuğunu sürdürecek olan Fransız koşucu, Türk insanının misafirperverliğine ve yardımseverliğine vurgu yaparak, "Bunu dünyanın hiçbir ülkesinde göremezsiniz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.