“KOS, 2023 hedeflerinde kritik rol oynayacak”

“KOS, 2023 hedeflerinde kritik rol oynayacak”

Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, tahsis aşamasındaki 17 sanayi parselinde yatırım yapmak için KOS’dan ‘Arsa Tahsisi Katılımcı Dosyası’ alan sanayicilerin 15 Ocak 2014’e kadar dosyalarını teslim etmeleri gerektiğini hatı

Konya Organize Sanayi Bölgesi 4. Kısım Genişleme Bölgesinde yatırımlar başladı. 4 milyon metrekareden oluşan bölgede 87 sanayi parseli tahsis edildi, 17 sanayi parseli de tahsis aşamasında. Konya Sanayi Odası Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, tahsis aşamasındaki 17 sanayi parselinde yatırım yapmak için KOS’dan ‘Arsa Tahsisi Katılımcı Dosyası’ alan sanayicilerin 15 Ocak 2014’e kadar dosyalarını teslim etmeleri gerektiğini hatırlattı.

Konya Organize Sanayi Bölgesinde yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi veren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, KOS’da şuanda 12 milyon metrekarede üretim yapıldığını 4. Kısım Genişleme Alanında yatırımlarında tamamlanması ile birlikte üretim yapılan alanın 16 milyon metrekareye çıkacağını söyledi. Kütükcü, 4. Kısım Genişleme Alanında yol, kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapılarının tamamlandığı, su ve elektrik altyapı çalışmalarının devam ettiğini, bölgede ağırlıklı olarak otomotiv yedek parça, makine imalat, gıda, plastik, kozmetik, metal ev gereçleri, kimya ve ilaç sanayi ile tarım makineleri sektöründe yatırımların olacağını kaydetti.

7 milyon metrekareden oluşan 5. Kısım Genişleme Alanında ise kamulaştırma çalışmalarının devam ettiği bilgisini veren Başkan Kütükcü “Konya Organize Sanayi Bölgesi toplam genişleme alanları ile birlikte 23 milyon metrekareye ulaşarak Türkiye’nin en büyük OSB’leri arasında yerini alacaktır” dedi.

ULUSLARARASI YATIRIMCILAR KOS’U TERCİH EDİYOR

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin 30 binin üzerindeki çalışanıyla Türkiye’de en fazla istihdam sağlayan 13. OSB olduğunu, ayrıca yüzölçümü bakımından da dördüncü sırada yer aldığını ifade eden Başkan Kütükcü, yeni genişleme alanlarında yapılacak yerli ve uluslararası yatırımlarla birlikte bölgenin yatırım kriterlerinin de yükseleceğini vurguladı.

KOS’a kazandırılan uluslararası yatırımlarla ilgili bilgi de veren Başkan Kütükcü “ 2013 yılı içerisinde Algida’nın KOS’a yaptığı dondurma fabrikası yatırımının üretime geçmesinin ardından yine, Unılever grubuyla ev ve kişisel bakım ürünleri sektöründe 200 milyon euro civarında yeni bir yatırımın arsa tahsis sözleşmesi imzalandı. Bu yatırımla birlikte Konya tarihinde tek seferde en büyük uluslararası yatırımı da almış oldu” şeklinde konuştu.

Başkan Kütükcü, Konya Organize Sanayi Bölgesi’nin yerli ve uluslararası yatırımcıları, Bilim Merkezi, Bölgesel İnovasyon Merkezi ile Konya’nın 2023 hedeflerinde kritik bir rol oynayacağını sözlerine ekledi.

“kos,-2023-hedeflerinde-kritik-rol-oynayacak-(3).jpg

Sami Gediz-Memleket