Koruyucu annelik "engel" tanımadı

Koruyucu annelik "engel" tanımadı

Kırklareli'de yaşayan Ayşe Çetin, bir günlükken "koruyucu aile" olarak sahip çıktığı engelli kıza 28 yıldır kendi çocuğu gibi bakıyor - Anne Çetin: -"Hani bir söz vardır 'doğuran değil bakan annedir' diye. İşte ben Duygu'nun annesiyim. Allah bana bir merh

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Ayşe Çetin, bir günlükken ''koruyucu aile'' olarak sahip çıktığı engelli kıza 28 yıldır kendi çocuğu gibi bakıyor.

Eşi Rafet Çetin'in 1988 yılında kalp krizi geçirmesi nedeniyle Lüleburgaz Devlet Hastanesine giden 5 çocuk annesi Çetin, henüz bir günlük kız çocuğunun annesi tarafından terk edildiğini duyması üzerine çocuğu evlatlık edindi.

Çetin, kendi çocukları gibi baktığı Duygu Topçu'nun 6 aylıkken zihinsel ve bedensel engelli olduğunu öğrendi. Çetin buna rağmen kendi kızı gibi baktığı evladından vazgeçmedi.

Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızı Topçu ile yaşamaktan mutlu olduğunu onu kendi çocuklarından hiçbir zaman ayırmadığını belirtti.

Topçu'ya seve seve baktığını vurgulayan Çetin, "Rahmetli eşim 1988 yılında kalp krizi geçirdiğinden hastaneye yatırılmıştı. Çocukları çok seviyordum. Hastanenin doğum servisini gezerken bir kızın ailesi tarafından terk edildiğini söylediklerinde durumu eşimle paylaştım. Eşimle beraber ailesinin terk ettiği kızı 'koruyucu aile' olarak almaya karar verdik. Duygu'yu ilk gördüğümde içim ısındı. Hastanenin yeşil kumaşlarına sararak kızı alarak eşimin tedavi gördüğü odada 12 gün baktım. Daha sonra evimize geldik" şeklinde konuştu.

Kızının 6 aylıkken engelli olduğunu öğrendiğini ve tedavisi için bir çok doktora götürdüğünü anlatan Çetin, Duygu'ya 28 yıldır bir bebek gibi baktığını anlattı.

Duygu'dan hiçbir zaman ayrılamadığını aktaran Çetin, "Ablam 'senin 5 tane çocuğun var, bırak şu kızı' derdi hep. Ben de Duygu'yu iki kez kendi ellerimle çocuk bakım evlerine götürdüm ama bırakamadan geri geldim. Allah beni ondan ayırmasın'' diye konuştu.

- "Gelinlik hayalini gerçekleştirdi"

Her anne gibi kendisininde kızını gelinlik içerisinde görmeyi hayal ettiğini bildiren Çetin, Duygu'yu da ilk kucağına aldığında gelinlikle hayal ettiğini belirtti.

Ölene kadar kızına bakmayı sürdüreceğini ifade eden Çetin, şunları anlattı:

"Allah ömür verdiği sürece ona bakacağım. O bizim bir tanemiz. Hani bir söz vardır 'doğuran değil, bakan annedir' diye. İşte ben Duygu'nun annesiyim. Allah bana bir merhamet vermiş, çok şükür kızıma seve seve bakıyorum. Her anne gibi ben de kızımın mürüvvetini göreyim, çeyizini hazırlayayım isterdim. Onu gelinlikler içinde görmeyi hayal ediyordum ve bu nedenle ona gelinlik diktirerek, çeyizini hazırladım. Kısmet böyleymiş. Onunla beraber ele ele tutuşarak geziyoruz. 28 yıldır beraberiz ve çok mutluyuz."

Çocuğu olmayan genç çiftlerin de "koruyucu aile" olabileceklerini aktaran Çetin, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan Allah razı olsun. Engelli maaşı ile Duygu'ya daha güzel bir şekilde bakıyoruz" ifadelerini kullandı.

Koruyucu annelik "engel" tanımadı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :