Koruyucu aileler kahvaltıda buluştu

Koruyucu aileler kahvaltıda buluştu

ANKARA (AA) - Koruyucu ve evlat edinen aileler ile çocukları, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.Atılım Üniversitesi kampüsünde, Ankara Aile ve Sosyal...

ANKARA (AA) - Koruyucu ve evlat edinen aileler ile çocukları, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Atılım Üniversitesi kampüsünde, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Koruyucu Aile, Evlat Edinme Derneği (KOREV) iş birliğiyle kahvaltı düzenlendi.

KOREV Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Aydeniz, kahvaltıda yaptığı konuşmada, kurmayı planladıkları koruyucu aile ormanı için kısa süre içerisinde kendilerine bir yer tahsis edileceğinin müjdesini verdi.

Aydeniz, 10 bin çocuk için bir orman oluşturmak istediklerini, gelecek günlerde bunu hayata geçireceklerini söyledi.

Koruyucu ve evlat edinen ailelerin toplumda görünürlüğünün artmasının önemine işaret eden Aydeniz, "Bizler ne kadar gizlenmezsek, ne kadar topluma örnek olursak, evlat edinmenin ve koruyucu aile olmanın çocuk sahibi olma biçimi olduğunu dillendirirsek toplum bunu çok daha kolay kabullenecek ve çocuklar sağlıklı bir ortamda büyüyecekler." diye konuştu.

- "Koruyucu aile olduğunuzu saklamayın"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ahmet Okur da koruyucu aile olmanın önemine değindi.

Koruyucu aileleri, "kahraman aileler" olarak nitelendirdiklerini ifade eden Okur, "Koruyucu aile olduğunuzu saklamanız gerekmiyor. Bilakis, sizleri bizim tanıtmamız, topluma örnek ve kahraman insanlar olarak göstermemiz gerekiyor. Sizlerin de örnek aileler olarak koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması için bize destek vermenizi istiyoruz." dedi.

Okur, koruyucu aileliğin yaygınlaştırılması için sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin katkılarını da beklediklerini dile getirdi.

Çocuklar etikinlikte balonlarla süslenen bahçede, palyaçolarla şarkılar eşliğinde eğlendi.

Etkinliğe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç ile çok sayıda koruyucu aile ve çocukları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :