Koruma polisi ile esnaf arasındaki kavga

Koruma polisi ile esnaf arasındaki kavga

Uşak Belediye Başkanı Cahan:- "Ülke gündemine bu şekilde bir olayla gelmek bizi üzüyor. Ben bu konuda tüm hemşehrilerimizden özür dilerim"- CHP Uşak Milletvekili Yalım:- "Esnafa saldıran koruma polisi ve makam şoförü açığa alındı. Gerekli cezanın alınması

UŞAK (AA) - Uşak'ta esnafla koruma polisi arasında çıkan kavgaya ilişkin Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba açıklamalarda bulundu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, makamında yaptığı açıklamada, önceki gün 22.00 sularında İslice Mahallesi Adaş Sokak'ta faaliyet gösteren iş yerinde, iş yeri sahibi M.O. ile Uşak Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesinde görevli polis memuru H.U. ve şoför S.S. arasında çıkan tartışmayı şiddetle kınadığını söyledi.

Türkiye gündemine münferit bir olayla çıkmanın çok üzücü olduğunu aktaran Cahan, şöyle devam etti:

"Uşak gelişen güzelleşen bir kent, belediyemiz şehrin her tarafına hizmet götürüyor. Ülke gündemine bu şekilde bir olayla gelmek bizi üzüyor. Ben bu konuda tüm hemşehrilerimizden özür dilerim çünkü bizim yapmış olduğumuz güzel hizmetler yerine, münferit bir olayın içinden cımbızla çekilerek Türkiye gündemine gelmiş olması ve yaşanan olayları şiddetle kınıyorum. Şu anda olay yargıya intikal etti, olaydaki arkadaşlarımız açığa alındılar, bu konuda tahkikat devam ediyor. Yargıda bu konudaki gerekli kararları verecek." dedi.

Yaşanan olayın saptırılarak yansıtıldığını ifade eden Cahan, şunları söyledi:

"Çok üzgünüz iki gündür istenmeyen bir olayla Türkiye gündemine düştü. Bu nedenle bir açıklama yapma gereği duyduk. Biz o gece saat 22.00 civarında nikah merasimi için düğün salonuna gittik. Nikah sonrası İsmet Paşa caddesinden Tiritoğlu Parkı'na gitmek için arabadan ayrıldım. Karşı taraf bu yaşanan olayı çarpıtmak, şahsımı olayın içine çekmek için çeşitli spekülasyonlar yaparak olayı olduğundan farklı gündeme getirmekteler. Saat 22.00'de bir esnaf ziyareti yapılması mümkün değil. Zaten kamera kayıtları çıktığında da böyle bir ziyaretin çıkmadığı aşikar. Görevli arkadaşımla Tiritoğlu Parkı'na geçtik. Geçtiğimiz sırada iddialar doğrultusunda orada bulunan bir vatandaş, şahsıma ağır hakaretlerde bulunmuş. Daha sonra makam şoförü ve korumada geri gelip uyarıda bulunmak istemişler. Bu olayların kesinlikle çok yanlış olduğunu söylüyorum, kesinlikle tasvip etmiyorum. Biz siyasi insanlarız. Siyasetin gereğinde de bu tür tasvip edilmeyen olaylar yaşanıyor. Ağır hakareti asla tasvip etmiyorum, şiddeti asla tasvip etmiyorum. Maalesef bizim bilgimiz dışında vatandaşımız ve korumalar arasında böyle münferit bir olay yaşanmış ama bu olayı çarpıtılarak bizi de olayın içine dahil edilerek bizim üzerimizden bir sonuç elde etme gayretini de tasvip etmiyorum"

- CHP'nin basın açıklaması

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise parti binasında yaptığı basın açıklamasında, yaşanan olayı kınadığını belirtti.

Belediye Başkanı Cahan'ın koruma polisi H.U. ile şoför S.S'nin açığa alındığını hatırlatan Yalım, "Bizler siyasetçileriz, her türlü hareketle karşı karşıya gelebiliriz. Saldırıya uğrayan kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vatandaşımıza karşı yapılan saldırıyı kınıyorum. Esnafa saldıran koruma polisi ve makam şoförü açığa alındı. Gerekli cezanın alınması için de elimizden geleni yapacağız." dedi.

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da, herkesin eşit şekilde yargılanmasını istediklerini dile getirerek şunları kaydetti:

"Kendine ait iş yerinde Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın koruması ve şoförü tarafından şiddete uğrayan, kafası ve vücuduna darbeler alan, gördüğü şiddeti de doktor raporlarıyla belgeleyen M.O'ya ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bugün saat 11.00'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mağdur esnafı aradı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu."

Adaş Sokak'ta esnaflık yapan M.O. ile Belediye Başkanı Cahan'ın koruma polisi H.U. ve şoför S.S. arasında henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıkmış, taraflar, karşılıklı darp suçlamasıyla karakolda birbirlerinden şikayetçi olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :