Koronayı yenen 92 yaşındaki Suphiye Oğuz'un son hali yürekleri dağladı

Koronayı yenen 92 yaşındaki Suphiye Oğuz'un son hali yürekleri dağladı

Sivas’ta Kovid-19'a yakalanan 92 yaşındaki Suphiye Oğuz, yürüyerek gittiği hastaneden yara bere içinde ve yatağa bağımlı olarak çıktı. Koronayı yense de vücudunda morluklar ve yaralar oluşan yaşlı kadının yakınları, annelerinin halini görünce şok oldu

Sivas’ta Covid-19'a yakalanan ve Sivas Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezindeki tedavisinin ardından taburcu olan 92 yaşındaki Suphiye Oğuz’un vücudundaki morluklar ve açık yaraları gören ailesini perişan etti.

Annesini görünce gözlerine inanamadı
Sivas’ta yaşayan 92 yaşındaki Suphiye Oğuz, yaklaşık 20 gün önce Covid-19 virüsüne yakalandı. Yaşlı kadın durumunun ağırlaşması üzerine Sivas Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezinde(ÇAGEM) tedavi altına alındı. 20 gün hastanede tedavi gören Oğuz, geçtiğimiz günlerde taburcu edildi.

Evine dönen yaşlı kadını gören yakınları gözlerine inanamadı. Yaşlı kadının vücudunda morluklar ve açık yara oluşmuştu. Yaşlı kadının oğlu annesinin vücudunda oluşan morluk ve yaranın nasıl meydana geldiğini öğrenmek istiyor.

"Bundan 15 gün önce normal yürüyebiliyordu"

Suphiye Oğuz’un oğlu Ahmet Toyran yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 20 gün önce testi pozitif çıkmıştı. Daha sonra yoğun bakıma alınacağını söylediler. Dâhili yoğun bakımda testi negatife döndükten sonra korona hastanesine gönderdiler ve hastam gördüğünüz gibi bu halde çıktı. Her tarafı yara ve tahminimce kırıkları var. Bunun nasıl olduğunu sordum hiç kimse bilgi vermedi. Yaklaşık 1 hafta kadar yanına girmemize izin vermediler, annemizi görüştürmediler yoğun bakımda olduğu için ama çıktığında bu vaziyette gördük. Bundan 15 gün önce normal yürüyebiliyordu, lavabo ihtiyaçlarını kendisi giderebiliyordu ama şu anki hali bu” dedi.

Resmi kaynaklar yaraların nedenini hastanın yaşına bağladı

Öte yandan resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre yaşlı kadına 11 Ekim tarihinde Covid-19 tanısı konuldu. Nefes darlığı baş gösteren Oğuz, 12 Ekim tarihinde hastaneye yatırıldı. Durumu ağırlaşınca 17 Ekim’de yoğun bakıma alındı. 28 Ekim’de normale dönen hasta 31 Ekim tarihide taburcu edildi. Yoğun bakım sürecinde damar yolu tedavisi nedeniyle hastanın kolunda yara oluşumu tespit edilerek gerekli tedavi uygulandı. Yaranın ve morlukların oluşumunda hastanın ilerleyen yaşının etkili olduğu ifade edildi.

yyyy.jpg

yyyyyyyyy.jpg

yy.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.