Koronavirüsü yenen dengbej sanatçısı Dengbej Kazo kalp krizi geçirdi

Koronavirüsü yenen dengbej sanatçısı Dengbej Kazo kalp krizi geçirdi

Koronavirüse yakalanan ve virüsü yenen Vanlı Dengbej Kazo şimdi de kalp krizi geçirdi. Sevenleri sosyal medya üzerinden B Rh pozitif kan vermek isteyenlere çağrı yaptı.

Ses Sanatçısı Dengbej Kazo ve eşi, koronavirüs testinin pozitif çıkması sonucu 8 Nisan’da Gaziosmanpaşa’daki özel hastanede tedavi görmüştü. 

Virüsü yenmeyi başaran 71 yaşındaki sanatçı şimdi de kalp krizi geçirdi. Gaziosmanpaşa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan sanatçı için sevenleri B Rh + kan arayışına girdiler.

Kan vermek isteyenlere 05323636840 numaralı telefonu aramalarını isteyen sevenleri sosyal medyada kampanya başlattı.

26 ALBÜMÜ BULUNUYOR

 Kazım Buzoba namı değer Dengbej Kazo, 1950 yılında Van merkeze bağlı Gövelek köyünde dünyaya geldi. Dedesi ve babası da dengbêj olan Kazo, Mihemed Arif Ciarawi ve Erivan Radyosu dengbejlerinden Şeroye Biro’dan etkilenerek çocuk yaşta dengbêjlik sanatı ile tanıştı. Kör Hüseyin Paşa’nın divanında dengbêjlik yapan dedesi gibi Kazo da daha genç yaşta Hacı Abdulkerim ve Tahiro gibi dengbêjlerle birlikte stran (türkü) söyledi. 1990’lı yıllarda Koma Şirvan adında bir müzik grubu da kuran Kazo’nun 26 albümü çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.