Koronavirüste 17 Aralık rakamları! Bakan Koca'dan 3'üncü doz önerisi

Koronavirüste 17 Aralık rakamları! Bakan Koca'dan 3'üncü doz önerisi

17 Aralık Koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını paylaşan Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de son 24 saatte 18 bin 141 koronavirüs vakası tespit edildiğini ve 190 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 17 Aralık 2021 koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını içeren haritayı paylaştı. Buna göre son 24 saatte 190 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti, tespit edilen yeni vaka sayısı ise 18 bin 141 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatırlatma dozu Türkiye’de erken uygulanmaya başladı ve ani vaka artışları yaşanmadı. Bu doz, aşıların yeni varyantlara karşı etkisini de artırıyor. Belirlenen aşı takvimi üzerinden 3 aydan uzun süre geçen vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu yaptırmasını ısrarla öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte 354 bin 857 koronavirüs testi yapıldı, 18 bin 141 kişinin testi pozitif çıktı, 190 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 24 bin 245 olarak kayıtlara geçti.

Aşılama rakamları

Türkiye'de 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 82,36, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 91,25 olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan aşı miktarı, 123 milyon 144 bin 781 doza yükseldi.

18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak, Bartın oldu.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

Resim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.