Koronavirüs vakaları artışta olan Konya hakkında kafa karıştıran sorular

Koronavirüs vakaları artışta olan Konya hakkında kafa karıştıran sorular

Koronavirüs salgınında ateş yandı su dondu. Kısıtlamalarını kaldıramayan Konya’yla ilgili de sorular adeta beyin yaktı.

Koronavirüs salgınının etkileri ara vermeden devam ediyor.

İlk günlerde konuşan uzmanlar ve bilim kurulu üyeleri virüsün sıcakta ve soğukta tutunmasıyla ilgili açıklamaları arşivlerde yerini almışken su içinde belli bir ısı derecesinde yaşayabiliyor olduğu da haler hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Turizm sezonu öncesinde tatil yörelerinin durumunun iyileştirilmesi için verilen çabalar uzaktan da olsa anlayışla karşılanabiliyor.

 Ancak yukarıda söylediğimiz gibi malum virüs, belli bir sıcaklıkta tutunma gücünü kaybedebiliyorken suyun içinde bu gücü tekrar kazanıyor.

Vakaların çok olduğu ülkelerin hatta mutasyon görülen ülkelerin vatandaşlarının ülkemize olan ilgisi ve merakı herkesin malumu.

İŞTE CEVAP ARAYAN SORULAR

  1. Olacaklara rağmen mutant virüs kaynaklı ülke vatandaşlarını Türkiye’ye almak ne kadar doğru?
  2. Vaka sayılarının az olduğu* Ramazan Bayramı’nda alınan kısıtlama kararlarına ek olarak Kurban Bayramı’nda da ziyaret yasağı vardı.
  3. Dünyanın en ölümcül savaşlarından birinde hem para kazanıp hem insan mı yitiriyoruz?
  4. Konya’nın vakaları geçtiğimiz yaz mevsiminde yapılan açıklamalarda korkulmayacak* seviyelerdeyken alınan tedbir kararları neden günlük 400 vakaya ulaşılmışken alınmıyor?
  5. O günlerden daha iyi durumdaysak neden esnaflar dükkanlarını ziyaretçilerine açamıyor?

* KONYA HAKKINDA YAPILAN AÇIKLAMALARA İLK ÖRNEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 15 Haziran 2020 tarihinde Konya'daki yeni tip koronavirüs vakalarına ilişkin, "Konya'da hasta sayıları arttı ancak kriz oluşturacak bir yoğunluk söz konusu değil." demiş ve “Net rakam söyleyemeyeceğim ancak, dün itibari ile Konya’daki vaka sayısının 100’ün altında olduğunu söyleyebilirim” cümlelerini kullanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler