Koronavirüs salgınında Türkiye’de merkez olmaktan kurtulan Ankara’da son durum raporlara yansıdı

Koronavirüs salgınında Türkiye’de merkez olmaktan kurtulan Ankara’da son durum raporlara yansıdı

Küresel salgının Türkiye’de görülmesinden bu yana özellikle yaz aylarında büyük sıkıntılar çeken Ankara’da koronavirüs nihayet düşük bir seviyeye geldi. Ancak istenen seviye yine de gelmiş değil. Son haftada bin 500 vaka çıkaran bölgede son durum.

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınında son günlerde özellikle Avrupa ülkelerinde yeniden hortlayan virüs gücünü tekrar kazanmışa benziyor. Bazı ülkeler önlemlerini artırarak kapılarını kapatma kararı alırken bazı ülkeler de sokak kısıtlamalarını yeniden getirmeye hazırlanıyor.

Türkiye’de ise 10 Mart tarihinden bu yana verilen büyük mücadeleye rağmen vaka sayısı 400 bine dayandı. Vefat sayılarının 10 bini aştığı Türkiye’de Normalleşme Süreci’ne kadar vaka sayıları düşme eğilimindeydi. Normalleşme Süreci’yle birlikte artan insan trafiği nedeniyle vaka sayıları uzun bir plato dönemi yaşadı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte soğuyan havalarla ise yeni bir dönemin kapıları da aralanmış oldu.

Bazı kentlerde önlem almayan vatandaşların yol açtığı manzaralara dayandırılan koronavirüs vakalarının artışı getirilen yeni kısıtlamalarla durdurulmaya çalışılsa da kolluk kuvvetlerinin yaptığı çalışmalar neticesinde ilginç tablolar da ortaya çıkmıştı.

Ankara’nın içinde bulunduğu Batı Anadolu Bölgesi’nde Karaman ve Konya yer alıyor. Bu 3 şehir bundan 2 ay öncesine kadar salgının yeni merkezi konumunda bulunuyordu. Son hafta itibariyle ise Türkiye’de en çok vaka çıkaran bölgeler sıralamasında 3 hatta 4’üncü sıraya gerilemiş görünüyor.

Küresel salgını iliklerine kadar hisseden ve hastane yoğunluğuyla oldukça çok konuşulan Batı Anadolu Bölgesi’nde Sağlık Bakanlığı’nın raporlarına göre Türkiye’de ortaya çıkan 2 binden fazla vakanın 200-220’si bu bölgeye ait görünüyor.

Koronavirüs risk haritasında kırmızı bölgeleri olan 3 şehri içinde barındıran bölgede bugüne kadar 45 binden fazla vakaya rastlandı. Ayrıca bölgede bugüne kadar yaşamını yitiren sayısı da bin 278 olarak kayıtlara geçti.

Bölgede bugüne kadar her 100 bin kişiden 548,6’sı virüse yakalandığı da yayınlanan raporlarda yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.