Koronavirüs salgınında son durum! Bakan Koca gençleri işaret etti

Koronavirüs salgınında son durum! Bakan Koca gençleri işaret etti

9 Ekim koronavirüs rakamlarını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gençler, bize salgından çıkış yolunu gösterin! Yeni vakalarda en yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz" dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 9 Ekim 2021 koronavirüs vaka, vefat ve aşılanma oranlarını içeren haritayı paylaştı. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 24 saatte Türkiye'de 28 bin 645 yeni koronavirüs vakası tespit edildi, 206 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, gençlere seslenerek, "GENÇLER, bize salgından çıkış yolunu gösterin! Yeni vakalarda en yüksek oranı sizler oluşturuyorsunuz. Hastalığı fark etmeden bulaştırmanız çok kolay! Covid’siz günlerin özlemini en çok duyansa sizlersiniz. Aşınızla, günlük hayatınızla bize örnek olsanız… Şu tablo çook değişir!" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatlik korona virüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte 28.645 yeni koronavirüs hastası tespit edildi, 206 kişi hayatını kaybetti. Bakanlık verilerine göre, son 24 saatte 348 bin 856 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 645 kişinin testi pozitif çıktı, 206 kişi hayatını kaybetti, 24 bin 217 koronavirüs hastası iyileşti.

Resim

Aşılanma oranları

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 74,36, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 87,75 oldu.

Türkiye'de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı, 112 milyon 225 bin 352'ye yükseldi. Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında son 24 saatte 187 bin 589 doz aşı uygulandı.

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Kırklareli, Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur olarak açıklandı.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.