Koronavirüs salgınında Antalya kritik seviyeye mi geliyor? Son haftanın rakamları neler söylüyor?

Koronavirüs salgınında Antalya kritik seviyeye mi geliyor? Son haftanın rakamları neler söylüyor?

Türkiye’de koronavirüs salgınında 8 ay geride kalmak üzere. Bu süreçte en az vakanın bulunduğu iller arasında yerini alan Antalya’da turizm sezonu kapandı ve havalar halen belirgin derecede serinlemedi. Ancak vakalarda artış gözlemleniyor.

Koronavirüs salgınının Türkiye’de ilk ortaya çıktığı 10 Mart tarihinden bu yana ortaya koyduğu performansla güzel işlere imza atmayı başaran Antalya’da turizm sezonu sona erdi. Bir anlamda telafi sezonu yapmış olan Antalya, 2 buçuk milyondan fazla yabancı turiste ev sahipliği yaptı.

Bacasız fabrika turizmde geçtiğimiz yıl tüm zamanların rekorunu kırabilen Antalya’da geçtiğimiz sezon pek parlak geçmiş sayılmaz. Ancak kısa zaman göz önünde bulundurulduğunda şehir pek de fena sayılmayan bir rakamla sezonu kapatmış oldu.

Koronavirüs salgınının ilk çıktığı günlerde özellikle yerel yönetimleri sayesinde önemli işler yapabilen Antalya, en az koronavirüs vakasına sahip iller arasına adını da yazdırmıştı.

Şehre giriş ve çıkışların kapatıldığı dönemde en doğudan en batıya kadar adım adım insan hareketlerinin takip edildiği şehirde Normalleşme Takvimi’yle birlikte açılan tatil sezonu ise koronavirüsün buluşma yerinin Antalya olduğu söylemlerine de neden olmuştu.

Birçok yerli turisti barındırmasına rağmen şehirde korkulan olmadı ve vaka sayıları yine alt seviyelerde seyretti. Turizm işletmeleri ise aldıkları önlemlerle alkışı hakettiler.

Antalya’nın içinde bulunduğu Akdeniz Bölgesi’nde 10 Mart tarihinden bu yana toplamda 17 bin 306 vakaya rastlandı. Bu bölgede toplam nüfusun her 100 bin kişisinden 162,8’inin koronavirüse yakalandığı Sağlık Bakanlığı’nın raporlarına yansıdı.

Yine bölgede koronavirüse dayalı ölüm sayısı ise 479 olarak kayıtlara geçti.

Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı raporlarda yaz mevsiminde günlük 45-50 civarında olan vaka sayısının Antalya’nın içinde olduğu bölgede 150-160 bandına çıktığı görülüyor.

Koronavirüs risk haritasında neredeyse vakası bulunmayan nadir ilçeleri sınırları içinde barındıran Antalya’nın bu kışı koronavirüse karşı gayet güçlü geçirmesi bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.