Koronavirüs salgınında Alanya'da son 24 saatte neler yaşandı? Alanya'da vaka sayısı hakkında açıklama var

Koronavirüs salgınında Alanya'da son 24 saatte neler yaşandı? Alanya'da vaka sayısı hakkında açıklama var

Tüm dünya koronavirüse karşı teyakkuzda. Vaka sayısı gün geçtikçe artıyor ve ölümler de üst seviyelerde. Dünyanın büyük ülkeleri dahi virüsle başa çıkmakta zorlanıyor. Peki Alanya'da virüsle mücadele ne durumda?

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en etkili olduğu ülkeler listesinde ilk sırada yer alan ABD'de vaka sayısı 600 binin üzerine çıkarken, Kovid-19 kaynaklı can kaybı da 25 bini geçti.

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'de 4. haftada vaka artış hızı düşüşe geçti.

İtalya'daki can kaybı 21 bin 67'ye ulaşırken, ülke genelinde virüs bulaşanların sayısı 162 bin 488'e, iyileşenlerin sayısı ise 37 bin 130'a yükseldi.

Öte yandan Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Alanya'da da vaka sayıları hakkında çeşitli iddialar ortaya atılıyor.

Alanya'da çıkan iddialara Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) cevap verdi.

ALKÜ’de 100’den fazla hasta olduğu iddiasının ortaya atılmasından sonra ALKÜ’den bir açıklama geldi.

Açıklamada "Ülkemizin ve Dünyanın içerisinden geçtiği bu zor günlerde bazı medya organlarında ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanemizde COVİD-19 salgını sebebiyle ortaya çıktığı iddia edilen abartılı vaka sayılarıyla ilgili mesnetsiz ve gerçeği yansıtmayan haberleri üzülerek izlemekteyiz. Böylesi bir ortamda yalnızca tiraj kaygısı ile yapılan bu tip haberler bizleri derinden yaralamaktadır.

Bu hususta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA tarafından defaatle ifade edildiği üzere, ilgili süreçle alakalı tüm gerçek bilgi ve belgelerin resmi kanallar tarafından şeffaf bir biçimde kamuoyu ile paylaşıldığını ve tüm ilgililerin resmi kanallar dışındaki açıklamalara itibar etmemeleri gerektiğini bir kez daha önemle duyururuz" cümlelerine yer verildi.

turkiye-koronavirus-haritasi.jpeg

 

Etiketler :