Koronavirüs mücadelesinde Konya Emniyet Müdürlüğü de sağlık ekipleri de oldukça yorgun! İşte son rakamlar

Koronavirüs mücadelesinde Konya Emniyet Müdürlüğü de sağlık ekipleri de oldukça yorgun! İşte son rakamlar

Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri şehrin tüm bölgelerinde çalışmalarını geceli gündüzlü devam ettiriyor. Bir yandan koronavirüse karşı önleme çalışmaları yapan ekipler diğer yandan trafikle,  asayişle ve kaçakçılarla mücadele ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan Konya Emniyet Müdürlüğü, 921 Sürücüye hız sınırı ihlali, 398 Sürücüye cep telefonu ile konuşmak, 169 Sürücüye park yasağı, 219 Sürücüye kırmızı ışık ihlali, 56 Trafik güvenliğini tehlikeye düşürmekten işlem yapıldığını bildirmişti.

Koronavirüs vakalarının hızla arttığı bilinen Konya’da çalışmalarına ara vermeden devam eden Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sürecin en çok ter döken meslek gruplarının da başını çekiyor. Salgının engellenmesi için alınan sokak kısıtlamalarında sokaklarda denetimler yapan ekipler Normalleşme Süreci’nde de bu çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Salgına karşı alınan tedbirlerin denetimini yapan Emniyet Müdürlüğü’nün bildirdiği son rakamlarda ise şu bilgiler yer aldı:

426 İşyeri,  6 AVM ve 285 AVM içi işletme, 137 Ticari taksi ve 34 taksi durağı, 14 Pazar yeri ve 1 Sosyete pazarı, 572 Toplu ulaşım aracı ve 48 Yolcu otobüsü, 385 Kahvehane, 70 Hamam/Sauna, 646 Lokanta/Cafe, 16 Spor merkezi, 50 Konaklama tesisi, 43 Piknik/mesire alanı ve 65 çay bahçesi, 12 Dernek lokali, 29 Nikah ve düğün yeri, 85 İnternet cafe, 3 Sinema salonu, 121 Ganyan bayi ve 1 lunaparkta denetleme yapıldı.

Konya’da sürecin devamında toplamda 50 kişiye maske yasağını ihlalden 51.750 TL cezai işlem uygulandığı belirtildi.

Etiketler :