Koronavirüs için 'aplikasyon' geliştirildi

Koronavirüs için 'aplikasyon' geliştirildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronovirüs vakalarının takibi için 3 operatör ve BTK işbirliği ile yeni bir telefon aplikasyonu geliştirildiğini açıkladı. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girmiş olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronovirüs vakalarının takibi için 3 operatör ve BTK işbirliği ile yeni bir telefon aplikasyonu geliştirildiğini açıkladı. 

Fahrettin Koca şunları söyledi: "Vakaları, temasta olanları, şüpheli olanları takip etmek ve bu vakaların özellikle izole olmalarını ve evde takibini, dışarı çıkıp, çıkmadığını görmek üzere bir çalışma yapıldı. Bu 3 operatör ve BTK'nin iş birliğiyle olan bir tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girmiş olacak. Bir aplikasyon geliştirildi. Bu hastalarımız bu aplikasyonu indirmek zorundalar. Burada hem takip hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme de geçmiş oluyoruz. Bu aplikasyonu indirdikten sonra hareketliliği gördükten sonra bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan, devamında güvenlik kuvvetlerinin devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki 1-2 gün içinde bununla ilgili açıklamalar İletişim Başkanlığımızla yapılmış olacak. Gerekli bütün açıklamaları yapıyor olacağız. Şunu unutmayalım, insanlık nice büyük tehlikelerin hakkından geldi. Burada da biz başarıya ulaşacağız. Derdimiz en az hasarla süreci geçirmek. Süreci takip ederken olumlu gözlemlerimiz var. Bunların istikrar kazanmasını bekliyoruz. O noktada da kamuoyuyla ve sizlerle paylaşmış olacağız. Herkes kurallara uysun."

Etiketler :