Koronavirüs 2 Mayıs rakamları! Vefat sayısı 8, vaka sayısı..

Koronavirüs 2 Mayıs rakamları! Vefat sayısı 8, vaka sayısı..

Sağlık Bakanlığı, 2 Mayıs Koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını paylaştı. Buna göre son 24 saatte 8 kişinin korona virüsten hayatını kaybetti, tespit edilen yeni vaka sayısının ise bin 344 olduğu açıklandı

Sağlık Bakanlığı, 2 Mayıs 2022 Koronavirüs vaka, vefat ve aşılama rakamlarını paylaştı. Buna göre son 24 saatte 8 kişinin korona virüsten hayatını kaybettiği, tespit edilen yeni vaka sayısının ise bin 344 olduğu açıklandı.

İYİLEŞEN HASTA SAYISI BİN 402

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 2 Mayıs'ta açıklanan 24 saatlik verilere göre, bin 344 vaka tespit edildi. Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 8 oldu. Bir günde toplam 97 bin 783 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı bin 402 olarak kaydedildi.

AŞILAMA VERİLERİ

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, 2 doz aşılama verilerine de yer verildi. En az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 2. doz aşılama ortalama yüzde 85,44 oldu. 1. doz ortalaması yüzde 93,15 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 147 milyon 501 bin 398'e yükseldi.

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 89,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Osmaniye'yi Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak takip etti.

Tabloya göre yüzde 62,7 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Şanlıurfa'yı sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ izledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.