Korkuyla yaklaşıyorlar, ayrılmak istemiyorlar

Korkuyla yaklaşıyorlar, ayrılmak istemiyorlar

Nevşehir Teknopark'ta bulunan Çocuk Kulübü'nde, sürüngenlerden böceklere, fosillerden değerli taşlara ve deniz canlılarına kadar farklı konseptlerde etkinlikler düzenleniyor.

Nevşehir Teknopark Çocuk Kulübü; sürüngenlerden böceklere, fosillerden deniz canlılarına kadar uzanan geniş bir yelpazede düzenlediği tematik etkinliklerle minik araştırmacıları ağırlıyor. Bilim, sanat ve eğitimi bir araya getiren bu programlar sayesinde çocuklar, doğayı ve canlıları uygulamalı olarak keşfetme imkanı buluyor.

Korkunun Yerini Merak ve İlgi Alıyor

Yaklaşık üç saat süren etkinliklerde çocuklar, canlıları yakından inceleyerek bilimsel bilgiler ediniyor. Çocuk Kulübü görevlisi Dr. Burak Seçer, özellikle yılan ve böcek gibi türlere başta çekinerek yaklaşan miniklerin yaklaşık 15 dakika içinde bu korkuyu aştığını belirtiyor. Canlılara dokunup onları tanıdıkça merakı artan çocuklar, sürenin sonunda alandan ayrılmak istemiyor.

Miniklerin Odağında Köpek Balıkları Var

Stantlarda görev alan öğrenci Emir Birecikligil; köpek balığı, vatoz, caretta caretta kabuğu ve yılan derisi gibi materyallerin çocuklardan büyük ilgi gördüğünü paylaşıyor. Belgesellerde gördükleri canlıları ve fosilleri yakından inceleme şansı yakalayan minikler, merak ettikleri tüm sorulara yanıt bularak doğaya karşı güçlü bir bağ geliştiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.