Korgeneral Polat, mezarı başında anıldı

Korgeneral Polat, mezarı başında anıldı

SİVAS (AA) - Korgeneral Osman Fazıl Polat, ölümünün 36. yılında Şarkışla ilçesindeki mezarı başında anıldı. Yıldırım Mezarlığı'ndaki anma,...

SİVAS (AA) - Korgeneral Osman Fazıl Polat, ölümünün 36. yılında Şarkışla ilçesindeki mezarı başında anıldı.

Yıldırım Mezarlığı'ndaki anma, Jandarma Astsubay Ali Ballıdede'nin, Polat'ın biyografisini okumasıyla başladı.

Şarkışla Müftüsü Mehmet Cingöz’ün yaptığı duanın ardından Polat'ın mezarına karanfiller bırakıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Şarkışla’nın çok önemli bir değeri olan Osman Fazıl Polat Paşayı anmak üzere toplandıklarını belirtti.

Polat'ın hemşehrisi olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Oğuz, “Ne mutlu ona ki vefatından sonra anan insanlar var, çünkü hizmetlerini bu millet biliyor. Canını, bütün varlığını ortaya koyarak, askerlik görevini en güzel şekilde ifa etmiş ve tarihe geçmiş bir kişi." dedi.

Korgeneral Osman Fazıl Polat'ın oğlu Yılmaz Polat da anma programına katılanlara teşekkür etti.

Anma törenine, Polat'ın ailesi ve yakınları ile Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ramazan Ergel, daire amirleri ve Şarkışla eski belediye başkanı Kasım Gültekin de katıldı.

Şarkışla'da 1921 yılında doğan Osman Fazıl Polat, 1973-1975 yıllarında 28. Tümen Komutanlığı görevinde bulundu. Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan ve bu görev sırasında korgeneral rütbesine terfi eden Polat, 1979'da emekli oldu, 31 Mayıs 1980'de vefat etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler