Kore askerine Türk çözümü

Kore askerine Türk çözümü

Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerinin Yara Savunma Simülatörü ihalesini, Meteksan Savunma'nın dahil olduğu ortaklık aldı- Simülatör, kaza yapan veya isabet alan gemilerde oluşan yaralara müdahale edilmesi, su tahliyesi ve izolasyon faaliyetlerinin zamanınd

ANKARA (AA) - Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetlerinin Yara Savunma Simülatörü ihalesini, Meteksan Savunma'nın dahil olduğu ortaklık kazandı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünya genelinde deniz kuvvetlerinin ihtiyacına yönelik geliştirdiği Yara Savunma Simülatörü ile alanında en güncel ve modern çözüme sahip Meteksan Savunma, bu simülatörün müşterileri arasına Kore Cumhuriyeti’ni de katıyor.

Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin Yara Savunma Simülatörü ihtiyacı için açmış olduğu ihaleyi, Inno Simulation-Meteksan Savunma ortaklığı, rakiplerini geride bırakarak kazandı. Projenin sözleşmesi 24 Şubat'ta imzalandı.

Kurulacak sistemde, Meteksan Savunma’nın simülatör çözümü referans alınacak olmakla birlikte, Meteksan Savunma yerli katkı oranının en üst düzeyde gerçekleşmesi için Kore’de yerleşik Inno Simulation firması ile çalışacak. Yara Savunma Simülatörü’nün üretimi ve alt sistemleri Meteksan Savunma desteği altında yerel imkanlarla Kore Cumhuriyeti’nde yapılacak.

Simülatör, kaza yapan veya isabet alan gemilerde oluşan yaralara müdahale edilmesi, su tahliyesi ve izolasyon faaliyetlerinin zamanında ve eksiksiz yapılması için gerçeğe yakın bir platformda, uluslararası ve denizcilik standartlarına uygun eğitimler verilmesini sağlayacak.

Temel seviyeden ileri seviyeye kadar her kademedeki personele çağdaş teknoloji tasarımıyla zorluk seviyesi ayarlanabilir, otomasyon kontrollü eğitim seçenekleri sunan sistem, uyarlanabilir sistem raporlarıyla eğitim değerlendirme, karşılaştırma ve raporlama imkanlarını da içerecek.

Simülatörün teslimatının 2018'de yapılması planlanıyor.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Meteksan Savunma Genel Müdürü Tunç Batum, "Meteksan Savunma olarak hem Kore Cumhuriyeti Deniz Kuvvetleri’nin bu önemli ihtiyacını, sınıfının en güncel ve modern sistemiyle karşılayacak olmamız hem de bunu, Koreli dostlarımızla iş birliği içinde yapacak olmamız nedeniyle heyecanlıyız. Yara Savunma Simülatörü konusunda dünyanın lider firması olma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz. Kuşkusuz bu konuda en büyük referansımız, Türk ve Umman Deniz Kuvvetleri." ifadesini kullandı.

İlk olarak Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için Yara Savunma Simülatörü’nü geliştiren ve teslimatını yapan Meteksan Savunma, Umman Deniz Kuvvetleri’nin açmış olduğu ihaleyi de kazanmış ve sistem teslimatını başarıyla tamamlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :