"KOP TEYAP Raporu" yayımlandı

"KOP TEYAP Raporu" yayımlandı

KONYA (AA) - Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi bölgesinde Tarımsal Eğitim ve Yayım İhtiyaç Analizi Sonuç Raporu (TEYAP) yayımlandı.Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde'de geniş katılımlı çalıştaylar,...

KONYA (AA) - Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi bölgesinde Tarımsal Eğitim ve Yayım İhtiyaç Analizi Sonuç Raporu (TEYAP) yayımlandı.

Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde'de geniş katılımlı çalıştaylar, il yöneticileri, sektör paydaşları ve çiftçiler başta olmak üzere çok sayıda kişiyle yüz yüze görüşme tekniği kullanılarak anket yapıldı.

KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, raporun KOP Bölgesi'nde yürütülecek tarımsal eğitim çalışmaların geleceğine ışık tutacağını söyledi. Raporun aynı zamanda bölgenin gelecek dönemdeki tarımsal eğitim ve yayım stratejisine yön vereceğini ifade eden Bostancı, TEYAP’ın 2015-2018 yılları arasında hayata geçirileceğini bildirdi.

Bostancı, TEYAP ile bölgede tarımsal verimliliğin artırılmasını amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yapılan ihtiyaç analizinde, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (Tar-Gel) ve sertifikalı tarım danışmanlarının ihtiyaç duydukları eğitim konuları, bitkisel üretim, hayvancılık ve genel konular olmak üzere 3 grupta incelenmiştir. Çalışma sonuçlarına göre bitkisel üretim alanında ihtiyaç duyulan eğitimlerin başında bitki koruma konuları, gübre ve gübreleme teknikleri, ürün çeşit seçimi, sulama teknikleri ve koruyucu tarım teknikleri olduğu tespit edilmiştir. Hayvancılık sahasında yemleme ve bakım ile hayvan hastalıkları, sürü yönetimi, damızlık hayvan seçimi konuları, genel konularda ise organik tarım, tarımsal destekler, mevzuat ve pazarlama alanlarında eğitim ihtiyacının ön plana çıktığı görülmüştür."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :