KOP Başkanı Şahin: Bakan Varank KOP Enerji Projelerini onayladı

KOP Başkanı Şahin: Bakan Varank KOP Enerji Projelerini onayladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı içerisinde finansman desteği sağlayacağı KOP Enerji Projeleri onaylandı. KOP Başkanı Şahin, finansman destekleri ile örnek çalışmalara imza atılacağını..

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı kapsamında verilecek olan KOP Enerji Proje desteklerini onayladı. KOP Başkanı Şahin, sağlayacakları finansman destekleri ile bölgeye örnek olacak çalışmalara imza atılacağını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın 2021 yılı içerisinde finansman desteği sağlayacağı KOP Enerji Projeleri onaylandı. KOP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı kapsamında; ‘Enerji Verimliliği Uygulamalarının Desteklenmesi’ ile ‘Jeotermal Uygulamalarının Desteklenmesi’ alanlarındaki proje finansmanları sayesinde, enerjide devamlılığın sağlanması, dışa bağımlılığın azaltılması ile enerji ve enerji kaynaklarının verimli kullanımı teşvik edilecek.

Fosil yakıt kullanımında çok büyük oranda dışa bağımlı olan ancak stratejik coğrafi konumu sayesinde dünyanın en büyük enerji koridorlarından birine ev sahipliği yapan Türkiye’nin, yenilenebilir enerji kaynakları ve sürdürülebilir kullanımı noktasında son yıllarda çok önemli atılımlar gerçekleştirdiğini söyleyen KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin; Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’tan oluşan KOP Bölgesinin altyapı eksikliklerinin giderilmesi, yeşil mutabakat programı çerçevesinde, bölge için geliştirilen verimlilik çalışmalarının yeniden planlanmasına ihtiyaç olduğunu belirterek, bu konuda özverili ve inovatif çalışmalar sürdürdüklerini ve bu yıl ilk defa KOP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı ana başlığı altında ‘Enerji Verimliliği Uygulamalarının Desteklenmesi’ ile ‘Jeotermal Uygulamalarının Desteklenmesi’ konularında çağrı programına çıktıklarını söyledi.

“Hedef Kendi Kendine Yeten KOP Bölgesi”

KOP İdaresi Başkanlığı ve TÜBİTAK-TÜSSİDE işbirliği ile hazırlanan KOP Bölgesi Jeotermal Kaynakların Değerlendirilmesi Projesi kapsamında ‘KOP Jeotermal Eylem Planı’nın bölgenin tarımından, turizmine kadar tüm sektörlerde jeotermal kullanımına yönelik somut projelere öncülük edeceğini vurgulayan KOP Başkanı Mahmut Sami Şahin; “Enerjide devamlılığın sağlanması, dışa bağımlılığın azaltılması, çevresel sorunlar ile enerji ve enerji kaynaklarının verimli kullanımının önemi her geçen gün artmaktadır. Bu konuda bilinçlendirme, enerji üretiminde kaynakların çeşitlendirilmesi, enerji tüketiminde çevre dostu politikaların uygulanması ve israftan kaçınarak verimliliğin artırılması ile bölgede yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinde örnek olabilecek çalışmaların yapılması gerekmektedir.

Bu kapsamda sürdürdüğümüz özverili ve inovatif çalışmalar sayesinde KOP İdaresi olarak bu sene ilk defa KOP Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Programı kapsamında, ‘Enerji Verimliliği Uygulamalarının Desteklenmesi’ ile ‘Jeotermal Uygulamalarının Desteklenmesi’ başlıklarında bir çağrı programına çıkıldı. Çok yoğun geçen başvuru sürecinin ardından büyük bir titizlikle hazırlanarak bakanlığımıza sunulan projeler Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank tarafından onaylandı.

11 proje kabul edildi

Bu yıl için toplam 11 projenin kabul edildiği çağrı programındaki proje sayısının, önümüzdeki dönemde nitelikli projelerle daha da artacağına inanıyoruz. Hükümetimizin belirlediği program dahilinde, bölge ihtiyaçları için ek bir kaynak olan KOP destekleri, bölgesel kalkınmanın her alanına hitap etmek için seçkin projeleri desteklemeyi sürdürecektir. Bu itibarla çağrı programı süresince emeği geçen herkese ve bölgemiz adına önemli kazanımlar sağlayacağına inandığımız projeleri onaylayan bakanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.